Štrajk u BBC-u poremetio informativni program

Zbog 24-časovnog štrajka novinara u BBC-u, koji protestuju zbog prinudnih otpuštanja 100 radnika, došlo je do poremećaja u emitovanju programa britanske medijske kuće.

Zbog 24-časovnog štrajka novinara u BBC-u, koji protestuju zbog prinudnih otpuštanja 100 radnika, došlo je do poremećaja u emitovanju programa britanske medijske kuće. Glavni jutarnji program vesti na radiju BBC "Tudej", koji se emituje u sedam sati po lokalnom vremenu, počeo je sa satom zakašnjenja zbog štrajka članova Nacionalnog sindikata novinara, a izmenjen je i televizijski program jutarnjih vest.

BBC je saopštio da mora da otpusti radnike jer je vlada smanjila novčana sredstva za Svetski servis, koji se emituje na 27 jezika, i za BBC Monitoring, koji prati rad masovnih medija širom sveta, vrši selekciju i prevodi radio, televizijske, novinske, agencijske i internet vesti iz 150 zemalja na više od 70 jezika. Štrajk sindikata, koji okuplja 38.000 novinara, počeo je u ponoć.

Generalni sekretar sindikata Mišel Stanistrit rekla je da je BBC odbacio predlog za arbitražu, ističući da bi problem mogao da se reši putem pregovora jer veliki broj ljudi želi dobrovoljno da napusti ovu medijsku kuću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.