Požar na Braču izazvali turisti

Veliki požar na Braču i dalje je aktivan i širi se u jednom smeru prema Supetru, u drugom smeru prema Nerežišću, a vatrogasci strahuju da bi vetar mogao dodatno razbuktati vatru.

Veliki požar na Braču i dalje je aktivan i širi se u jednom smeru prema Supetru, u drugom smeru prema Nerežišću, a vatrogasci strahuju da bi vetar mogao dodatno razbuktati vatru. Konkretnih informacija o uzroku požara za sada nema, ali nezvanično se može čuti da policija istražuje mogućnost da su požar izazvali turisti koji su pekli meso na roštilju.

Požar je zahvatio oko 4.000 hektara, a u jednom trenutku vatra se približila na oko 400 metara od kuća.

Sa vatrom se i dalje bore 174 vatrogasca, sa 44 vozila, pet kanadera i dva helikoptera. Niko od turista, meštana i vatrogasaca nije povređen.

Kuće su odbranjene i nema povređenih, ali u Milni nema struje. Oko 200 turista i 30-ak meštana Bobovišća evakuisani su, a turisti su zbrinuti u hotele u Supetru.

Noćas su se na Brač uputile i dodatne snage, 25 vatrogasaca i sedam novih vozila iz Dubrovnika, Metkovića, Ploča, dubrovačkog primorja i Zadra, dok je jutros stiglo i pet kanadera, tri aviona Er traktor i dva helikoptera.

  • 16.07.2011 10:50
    Mora da je neki srpski turista to uradio...
  • 16.07.2011 04:13
    E zato se u EU lepo ZABRANI rostiljanje na svakom koraku
    zato postoji odredjene lokacije u prirodi gde se moze rostiljati...i to se zove uredjeni izletnicki prostor,ko se ne pridrzava reda
    odmah je kaznjen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.