VIDEO: 80-godišnje bake prvi venčani gej par u Njujorku

77-godišnja Filis Sigal i njezina 85-godišnja partnerka Koni Kopelov prvi su par koji je venčan u Njujorku od kada su dozvoljeni istopolni brakovi.

77-godišnja Filis Sigal i njezina 85-godišnja partnerka Koni Kopelov prvi su par koji je venčan u Njujorku od kada su dozvoljeni istopolni brakovi.

Njih dve su u vezi 23 godine. Koni je mjesto venčanja napustila u kolicima, ali je novinarima pristupila uz pomoć hodalice. Matičnna kancelarija Grada Njujorka zatrpana je s više od 2.600 zahteva za sklapanje braka otkad su na onlajn obrascu za prijavu "mlada" i "mladoženja" zamenjeni "supružnikom A" i "supružnikom B".

Podsećamo, republikanski senat države Njujork je 24. juna ove godine s 33 glasova za i 29 protiv izglasao zakon koji je ranije usvojio donji dom u kome većinu imaju demokrate. Za zakon su glasala samo četiri republikanca, ali to je bilo dovoljno. Guverner Njujorka Endru Kuomo je odmah potpisao zakon, a istospolna venčanja mogla su da počnu 30 dana nakon odluke, odnosno danas.

  • OKI

    26.07.2011 20:31
    starost - ludost
  • Lidija Lezba

    25.07.2011 08:22
    :)
    Kad se ja budem udavala, sve vas zovem na svadbu...
  • Tiberius

    25.07.2011 07:39
    nije problem ako ne mozete da shvatite zasto su homosexualci isti ljudi kao i svi heterosexualci, problem je ako necete. stvarno mi vas je zao mali ljudi, zatvoreni ste u svoje svetove i puni mrznje sudite drugima iako ste i sami daleko od savrsenstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet