Nove sankcije firmama iz Belorusije

SAD su saopštile da su uvele nove sankcije protiv četiri državne kompanije iz Belorusije zbog odnosa Minska prema političkim neistomišljenicima.

SAD su saopštile da su uvele nove sankcije protiv četiri državne kompanije iz Belorusije zbog odnosa Minska prema političkim neistomišljenicima.

Portparol Stejt departmenta Viktorija Nuland izjavila je da su nove sankcije usmerene protiv odgovornih za represiju u Belorusiji posle predsedničkih izbora, održanih 19. decembra prošle godine. Ona je istakla da sankcije neće naškoditi narodu Belorusije.

Ranije juče, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pomilovao je devetoro učesnika nereda u Minsku za vreme predsedničkih izbora. Decembarski protesti u Minsku okupili su nekoliko desetina hiljada građana koji su posumnjali u nameštanje izbornih rezultata, jer je Lukašenko osvojio oko 80 odsto glasova. Policijske snage privele su oko 700 učesnika protesta, a više od 40 je osuđeno za krivično delo, uključujući i neke od opozicionih lidera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet