I zvanično: Teniserima iz Rusije i Belorusije zabranjeno da igraju na Vimbldonu

Teniserima iz Rusije i Belorusije ove godine neće biti dozvoljeno da igraju na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, saopštili su danas organizatori tog grend slem turnira.
I zvanično: Teniserima iz Rusije i Belorusije zabranjeno da igraju na Vimbldonu
Foto: Pixabay
"U okolnostima takve neopravdane vojne agresije bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od nastupa ruskih ili beloruskih igrača. Zbog toga je naša namera, uz duboko žaljenje, da odbijemo prijave ruskih i beloruskih igrača za Vimbldon", navodi se u saopštenju Ol Ingland kluba.
Među igračima koji su pogođeni ovom odlukom su aktuelni šampion Otvorenog prvenstva SAD i drugi teniser sveta Danil Medvedev, zatim Andrej Rubljov, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka...
Treći grend slem u sezoni počinje 27. juna i to će biti prvi turnir sa kojeg su igračima iz Rusije i Belorusije poručili da nisu dobrodošli.
 
Ruskim sportistima zabranjeno je da se takmiče u brojnim sportovima nakon invazije njihove zemlje na Ukrajinu. Belorusija je pomogla Rusiji u tom ratu.
  • Jelena

    21.04.2022 06:05
    E bando raspala, kad vam se vrati taj bumerang posred ,,demokratije" vase!
  • saša

    21.04.2022 01:42
    kraljica
    ,,bože spasi kraljicu i njen fašistički režim,, je refren jedne od najpoznatijih pesama ikad i ispevali su ga čistokrvni angli
  • Mamislav Tatić

    20.04.2022 22:36
    ...
    Ozbiljan udarac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).