Talibani ucenili glavu princa Harija

Talibani žele da ubiju britanskog princa Harija, koji je po drugi put u misiji u Avganistanu, rekao portparol pobunjenika Zabihulah Mudžahid.

Talibani žele da ubiju britanskog princa Harija, koji je po drugi put u misiji u Avganistanu, rekao portparol pobunjenika Zabihulah Mudžahid.

"Uradićemo sve što možemo da ubijemo princa Harija i ostale članove britanskih snaga čija je baza u Helmandu", južnoj provinciji u Avganistanu koja se smatra jednim od uporišta talibana, kazao je taj predstavnik talibana. On je dodao da talibani "ne nameravaju da kidnapuju" princa Harija, "već da ga ubiju" i da imaju "veoma važan plan" za napad na Harija.

Hari, koji je pilot helikoptera "apač", stigao je prošle nedelje u glavnu britansku bazu "Bastion" u avganistanskoj provinciji Helmand da bi učestvovao u borbenim misijama protiv talibana. To je drugi put da je 27-godišnji princ Hari raspoređen u Avganistan, gde je 2007. i 2008. godine proveo 10 nedelja, pre nego što je povučen jer su mediji pisali o njegovom učešću u ratu.

Hari je treći u nizu prestolonaslednika i prvi član kraljevske porodice koji aktivno učestvuje u borbama, posle njegovog strica princa Endrua, koji se borio u Foklandskom ratu. Za pilota helikoptera "apač" kvalifikovao se u februaru ove godine, nakon 18 meseci obuke u Velikoj Britaniji i SAD. Tokom prethodnog angažmana u Avganistanu princ Hari je bio zadužen za usmeravanje aviona koji su bombama gadjali talibanska skloništa u Helmandu.

  • 10.09.2012 19:02
    Daleko je taj od bilo kakvih frontova i upste od opasnosti...
  • 10.09.2012 16:34
    Saopšte da ide u Avganistan, a on pusti bradu, ofarba kosu i 4 meseca ladi na nekom privatnom ostrvu.
  • AhbarPalamudin

    10.09.2012 12:52
    jbg
    Drugi put pazi Hary da te opet ne slikaju golog :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet