Advokati u Nju Delhiju neće da zastupaju silovatelje

Nijedan advokat neće da, u sudskom procesu koji sutra počinje u sudu u Nju Delhiju, zastupa počinioce silovanja čija je žrtva preminula, saopštili su danas iz advokatskog udruženja.

Nijedan advokat neće da, u sudskom procesu koji sutra počinje u sudu u Nju Delhiju, zastupa počinioce silovanja čija je žrtva preminula, saopštili su danas iz advokatskog udruženja.

"Odlučili smo da nijedan advokat ne zastupa u odbrani optužene za silovanje pošto bi bilo nemoralno braniti ih u postupku", izjavio je Sandžaj Kumar, advokat i član Saveta advokata Okružnog suda Saket.

Kumar je potvrdio da nijedan od 2.500 registrovanih advokata u Okružnom sudu Saket u južnom Nju Delhiju gde će se suditi počiniocima zločina neće učestvovati u tom sudskom procesu i da su "odlučili da ostanu po strani kako bi osigurali brzu pravdu", što znači da će vlasti morati da imenuje branioce optuženih.

Pripadnicima delhijske bande sutra počinje suđenje kada će policija predstaviti prikupljene dokaze na 1.000 strana i očekuje da će i formalno biti podignuta optužnica protiv šestorice mladića koji su 16. decembra silovali 23-trogodišnju studentkinju medicine i njenog momka u autobusu u Nju Delhiju. Od zadobijenih povreda ona je preminula nekoliko dana kasnije.

  • Dejan

    02.01.2013 15:45
    Advokati moralisti?
    Advokati (velika većina) neće da brane silovatelje jer se plaše da se gnev naroda prema silovateljima ne prenese na njih, a ne zato što brinu o moralu! Njih jedino novac zanima i braniće svakog za dobar procenat.
    Doduše, to im je i posao, tako da svako mora imati pravnu zaštitu, bez obzira kakav monstrum je u pitanju. Ovo pozivanje na moral je čisto licemerje...
  • novosadjan

    02.01.2013 14:02
    i ne treba niko da se prihvati da brani monstrume ustvari moze ali da ih konstanto ukopava i pomogne sudu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet