SAD: Pucnjava u sudu, troje mrtvih

U sudu u Vilmingtonu, u američkoj državi Delaver, došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a među njima je i naoružani muškarac koji je otvorio vatru, koga su ubili policajci.
U sudu u Vilmingtonu, u američkoj državi Delaver, došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a među njima je i naoružani muškarac koji je otvorio vatru, koga su ubili policajci.

"Mogu da potvrdim da je jutros u osam sati došlo do pucnjave, kada su ubijene dve žene i pogođena dva policajca, a mrtav je i muškarac koji je pucao", rekao je novinarima portparol policije. On je dodao da je ispaljeno više metaka i da policija pretražuje zgradu sprat po sprat.

Kako prenosi agencija Blumberg, petoro ljudi je povređeno u razmeni vatre, a napadač je i sam podlegao povredama. Incident se dogodio kada je za sada neimenovani napadač ušao u zgradu suda i u hodniku se sukobio s policijom. Prema prvim podacima, u pitanju je porodični problem, pošto je jedna od žrtava supruga napadača.

Najnovija pucnjava u SAD ponovo će otvoriti debatu o pooštravanju zakona koji regulišu kupovinu i nošenje oružja. Prošlog meseca je predsednik Barak Obama predložio da se uvede zabrana na prodaju automatskog oružja i uvedu rigoroznije provere potencijalnih kupaca. Tome se protivi oružani lobi, predvođen Nacionalnom asocijacijom za oružje, koji rešenje problema vidi u uvođenju naoružanih čuvara u škole i druge objekte koji bi mogli da budu meta napada.

  • SS

    12.02.2013 10:31
    Samo napred
    Pazi . Bas bih voleo da vidim ko ce da im uzme oruzje.Oni su sve ostvarili sa oruzjem i tu nema sta da se prica. Onog momenta kad nekom a nece ovo podje za rukom bice to kraj Amerike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet