Alpiniste zatrpala lavina

Tokom uspona na najviši vrh Kamešnice, planine na granici između Hrvatske i BiH, lavina je zatrpala četvoro alpinista.
Tokom uspona na najviši vrh Kamešnice, planine na granici između Hrvatske i BiH, lavina je zatrpala četvoro alpinista.

Hrvatska gorska služba spasavanja uspela je da dođe do trojice, i kako je saopšteno, iako su povređeni, oni su van životne opasnosti. Za četvrtim alpinistom se traga. Dvojica od trojice pronađenih alpinista su povređani i njih će pokušati da helikopterom prebace u bolnicu ukoliko vremenske prilike to dopuste. U protivnom, sa planine će ih spustiti pristigli gorski spasioci. U teškom su stanju i zadobili su višestruke prelome, ali prve informacije govore da su izvan životne opasnosti.

Prema Kamešnici su se uputile i HGSS-ove ekipe sa psima. Poziv gorskoj službi uputio je oko 14 časova jedan od alpinista zahvaćenih lavinom, a na teren je upućen i helikopter sa timom spasilaca i dva lekara HGSS-a. Neizvesno je hoće li helikopter zbog niske oblačnosti moći da nadleti mesto nesreće, pa su upućene i zemaljske ekipe gorskih spasilaca iz Splita, Šibenika, Gospića i Zadra koji će se probijati ka mestu nesreće na skijama i uz pomoć alpinističke opreme.

Radi se o lavini koja je veoma duga i pokrenula se na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara, a zaustavila na oko 1.000 metara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet