Pronađene još dve žrtve eksplozije voza u Kanadi

Policija u kanadskom gradu Lak-Megantiku, gde je pre deset dana iz šina iskočio teretni voz sa 72 cisterne sirove nafte, pronašla je još dva tela.

Policija u kanadskom gradu Lak-Megantiku, gde je pre deset dana iz šina iskočio teretni voz sa 72 cisterne sirove nafte, pronašla je još dva tela.

Pretpostavlja se da je u nesreći poginulo 50 ljudi. Policijski inspektor kanadske provincije Kvebek, Mišel Forže, izjavio je da su do sada pronađena tela 37 ljudi, dok se njih 13 i dalje smatra nestalima.

Dva stanovnika Lak-Megantika, Gi Uele i Janik Ganje, pokrenuli su danas sudsku tužbu protiv železničke kompanije u čijem je vlasništvu bio voz, tražeći kompenzaciju za povređene i one koji su izgubili članove porodice u nesreći. Uele je u eksploziji voza izgubio partnerku, Dijan Bizije, dok je Ganjeov kafić "Musi kafe" tom prilikom sravnjen sa zemljom. U to vreme je kafić bio pun ljudi, a pretpostavlja se da su svi oni poginuli.

U eksploziji voza sa 72 cisterne sirove nafte sravnjena su sa zemljom četiri bloka sa 30 zgrada, a blizu 2.000 od 6.000 stanovnika Lak-Megantika bilo je primorano da napusti kuće.

Predsednik kompanije, Edvard Burkhart, izvinio se građanima tog kanadskog gradića prošle nedelje i priznao odgovornost svoje firme za nesreću, pošto jedan zaposleni nije pravilno podesio kočnice na vozu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet