Atina: Desničar ubio levičara posle svađe zbog fudbala

Grčka policija danas pretresa kancelarije Zlatne zore nakon hapšenja jednog od pristalica te ultranacionalističke partije, osumnjičenog da je ubio levičara tokom tuče u predgrađu Atine.

Grčka policija danas pretresa kancelarije Zlatne zore nakon hapšenja jednog od pristalica te ultranacionalističke partije, osumnjičenog da je ubio levičara tokom tuče u predgrađu Atine.

Pavlos Fisas (34) preminuo je u bolnici od ranjavanja nožem. Tuča je izbila ispred kafića oko ponoći u predgrađu Keracini, zapadno od Atine.

Policija je saopštila da je uhapšen 45-godišnji muškarac koji je priznao napad, kao i da je pristalica Zlatne zore. Portparol Zlatne zore Ilijas Kasidiaris nazvao je ubistvo "gnusnim činom", ali je demantovao da ta partija ima bilo kakve veze sa tim napadom.

Istovremeno, portparol grčke vlade Simos Kedikoglu pozvao je, reagujući na ubistvo, sve političke snage da se odbrane od "opasnog kruga tenzija i nasilja". Prema preliminarnim rezultatima istrage, ubijeni muškarac bio je član manje levičarske grupe "Antarsija".

Lokalni mediji navode da je tuča izbila ispred jednog kafića posle svađe oko fudbala.

  • 18.09.2013 15:22
    A vidim desničari mirni pa samo šamaraju žene po emisijama i ubijaju...
  • rs

    18.09.2013 13:09
    "Pa bilo bi malo čudno da je obrnuto. Noževima se brane tradicionalne vrednosti."

    Pa obrnuto i ne moze da bude. U grckoj levicari koriste molotovljeve koktele, dizu u vazduh zgrade vlade i slicne teroristicke akcije.
  • 18.09.2013 11:50
    Тако треба са свим левичарима...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet