Šumaher izašao iz kome

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher došao je svesti, šest i po meseci nakon što je na skijanju doživeo teške povrede glave zbog čega je sve vreme bio u veštački izazvanoj komi.

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher došao je svesti, šest i po meseci nakon što je na skijanju doživeo teške povrede glave zbog čega je sve vreme bio u veštački izazvanoj komi.

On je bolnice u Grenoblu, gde je bio smešten posle nesreće, prebačen na jednu rehabilitacionu kliniku, stoji u saopštenju njegove porodice.

Kako prenosi "Bild" Šumaher je svestan i može da komunicira sa okolinom. "Šumaherova porodica zahvaljuje svima, naročito lekarima, medicinskim sestrama i terapeutima u bolnici u Grenoblu kao i svima koji su pomogli prethodnih meseci i uradili odličan posao", navodi se u saopštenju porodice Šumaher.

Iako je porodica izričito zahtevala da ostane tajna gde će Šumaher nastaviti sa rehabilitacijom, AFP je objavio, pozivajući se na pouzdane izvore, da je sedmostruki prvak Formule 1 već transportovan na kliniku u Lozani, gde će oporavljati u narednom periodu.

Mihael Šumaher teško je povredio glavu na skijanju 29. decembra u Francuskoj, nakon čega je stavljen u indukovanu komu i obavljene su mu dve operacije. On je u bolnici u Grenoblu proveo dugo vremena jer je prva faza opravka trajala mnogo duže nego što se očekivalo.

  • Huncut

    16.06.2014 18:30
    Ja bih ovu vest uzeo sa rezervom, njegove funkcije su znatno ozlabljene a text...Kako prenosi "Bild" Šumaher je svestan i može da komunicira sa okolinom... ne znam voleo bih da se izvuce, ali sumnjam na zalost...
  • mrva

    16.06.2014 14:16
    svaka cast pre svega lekarima! moc danasnje medicine je neverovatna, ako si u pravim rukama
  • 16.06.2014 12:46
    Kakav preokret posle svega, lepe vesti! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet