Španci dobili novog kralja

Novi kralj Španije Felipe VI preuzeo je danas zvanično tron polaganjem zakletve pred parlamentom, sa rukom položenom na ustav zemlje.

Novi kralj Španije Felipe VI preuzeo je danas zvanično tron polaganjem zakletve pred parlamentom, sa rukom položenom na ustav zemlje.

Polažući zakletvu, obećao je "obnovljenu monarhiju za nova vremena".

Njegovog oca Huana Karlosa, koji je u sredu zvanično abdicirao, pratio je poslednjih godina niz skandala i gafova, a Felipeova sestra, princeza Kristina je zajedno sa svojim suprugom umešana u korupcijski skandal.

Felipe je istakao svoju "veru u jedinstvo Španije", u kojoj su u porastu separatističke težnje u Kataloniji.

Felipe, koji je diplomirao diplomatiju na Univerzitetu Džordžtaun u Vašingtonu, popularan je među Špancima i ne prate ga skandali.

  • Bokan

    19.06.2014 22:07
    Felipe Srbine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet