FOTO: Mačka nedeljama živi u porodilištu

U GAK "Narodni front" u Beogradu sa trudnicama poslednjih nedelja živi i jedna crna mačka, kaže suprug jedne od žena koja čeka na porođaj.
U GAK "Narodni front" u Beogradu sa trudnicama poslednjih nedelja živi i jedna crna mačka, kaže suprug jedne od žena koja čeka na porođaj.

Direktorka ove bolnice dr Snežana Rakić tvrdi da to nije tačno i da je mačka možda samo zalutala u hodnik.

"Već izvesno vreme, oko dvadesetak dana, u porodilistu 'Narodni front' živi mačka koju sestre i čistačice hrane. Da stvar bude gora, ona živi u hodniku na prvom spratu na kome su sale za porođaj i na kom leže trudnice koje čekaju da se porode", kaže zabrinuto budući tata.

On je fotografisao mačku kako šeta kroz hodnike i čekaonice u ovoj bolnici.

"Mačka se slobodno šeta hodnicima, penje se na stolove na kojima joj zaposleni ostavljaju hranu, pa čak i ulazi u sobe. Moja supruga koja je ležala u jednoj od soba kaže da se jednog jutra probudila i videla je na susednom krevetu kako spava. Sestre se ili prave lude ili kažu da ne mogu da je uhvate. Neshvatljivo je kako ulična mačka može da živi u prostoru koji treba da bude što čistiji zbog bolesti i infekcija", kaže zabrinuto čitalac "Blica" koji je želeo da ostane anoniman.

Direktorka GAK "Narodni front", doktorka Snežana Rakić, kaže da nije tačno da u porodilištu boravi mačka, ali da je moguće da je kroz podrum ušla do čekaonice i odmah izašla.

"Ranije smo imali problem sa mačkama jer su boravile u podrumu koji je bio u lošem stanju. Zvala sam Zoohigijenu koja je taj problem rešila. Upravo zbog toga sam lično prikupila sredstva za rekonstruciju podruma. Majstori su trenutno u njemu, pa je moguće da je neka mačka zalutala i pored njih prošla do čekaonice. Ali taman posla da mačka živi tu i da je neko hrani, to nikako nije tačno", rekla je dr Rakić za "Blic".

  • srbija`

    08.02.2015 16:52
    zemlja 4og sveta
    Svasta, pa ko ce da lovi one silne bube, miseve i pacove, nece valjda doktori i sestre?!
  • 08.02.2015 16:49
    Da sam direktor, rekao bih: "Macka zivi tu, koristi nam svima, naucena je da nuzdu obavlja napolju". A zabrinutim roditeljima bih rekao da zbog takvih njih i ja postajem zabrinut, za dete.
  • Marko

    08.02.2015 16:41
    Pa ovo je baš simpatično pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da je crna mačka simbol plodnosti. Sa dolaskom hrišćanstva ta simbolika je preokrenuta u negativnu kako bi se narod udaljio od starih verovanja a hrišćanstvo učvrstilo. Crne mačke su vukle kočije boginje Freje (boginje plodnosti). Nije neki problem ako se na nju pazi i ako je očišćena od parazita i zdrava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija