Umanjene nacionalne penzije za 10 odsto

Vlada Srbije je donela odluku da se posebna priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, takozvane nacionalne penzije, umanje za 10 odsto.

Vlada Srbije je donela odluku da se posebna priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, takozvane nacionalne penzije, umanje za 10 odsto.

Odluka o umanjenju nacionalnih penzija, koje su do sada iznosile 50 hiljada dinara doneta je u skladu sa politikom štednje koju sprovodi Vlada Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije odlučila je na današnjoj sednici da uputi pomoć od po 50.000 evra Republici Makedoniji i Republici Albaniji, povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile ove dve susedne države, kao i d a umanji nacionalne penzije saopšteno je iz Vlade Srbije. Odluka o jednokratnoj pomoći je doneta na predlog predsednika Vlade Republike Srbije.

  • 08.02.2015 16:22
    Ukinuti ih!
  • ne zavidim

    08.02.2015 16:00
    postojati,ali i misliti
    @analiticar

    a ti lepo kupis kartu za OLIMPIJADU, osvoji medalju i penzionisi se. Jednostavno, zar ne?
    Samo si zaboravio da oni do 40 imaju po 35 godina radnog staza, posto njihov "radni" vek pocinje sa 5 godina
  • Analiticar

    08.02.2015 15:06
    Analiza
    Osvojis medalju na evropskom prvenstvu ,i onda kad napunis 40 godina pocinjes da dobijas nacionalnu penziju. Mi smo stvarno bogata drzava kad ovo sebi dozvoljavamo , To nema ni u Nemackoj ni u Americi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija