NPS: Srbija danas ne ide pravim putem

Put kojim Srbija danas ide neće dovesti do jake ekonomije, radnih mesta i demokratski uređenog društva i više nego ikada potrebne su nove ideje i drugi ljudi, poručeno je danas na svečanoj skupštini Narodnog pokreta Srbije.
Put kojim Srbija danas ide neće dovesti do jake ekonomije, radnih mesta i demokratski uređenog društva i više nego ikada potrebne su nove ideje i drugi ljudi, poručeno je danas na svečanoj skupštini Narodnog pokreta Srbije.

Predsednik te partije, koja je osnovana krajem prošle godine, Miroslav Aleksić rekao je da je javni dug Srbije na istorijskom minimumu, dok su direktne strane investicije na istorijskom minimumu. "Nasmejana lica na televizijskim ekranima nam poručuju da zapravo mi živimo dobro jer tako kažu neki evropski i svetski funkcioneri, a ako biste u bilo kom delu Srbije pitali nekog kako mu je, dobili biste odgovor - nikako, loše, katastrofalno", rekao je on.

Potrebno je da se kaže istina i napravi plan kojim Srbija treba da ide, poručio je Aleksić, koji smatra da Srbija više nema vremena za čekanje, ni za eksperimente pojedinaca koji su se u nekom trenutku našli u situaciji da upravljaju zemlju. "Da li je pravi put kojim Srbija treba da ide štednja na platama i penzijama, dok se uštede troše na bahata javna preduzeća, grejače za noge, brojače putnika BusPlus-a, da li je pravi put da dajemo veću subvencije za uvoznu voćnu sadnicu...", upitao je Aleksić .

Konstatujući da se danas svi slažu oko ciljeva, a to je jaka ekonomija i uređeno društvo, Aleksić je rekao da se Narodni pokret Srbije razlikuje u načinu odnosno u putu kojim će stići do tih ciljeva.

Prema njegovim rečima, na prvom mestu tog drugog puta su porodica i natalitet, a u vrhu prioriteta je i obrazovanje. "NPS će se zalagati za promenu obrazovanog sistema, za prilagođavanje potrebama privrede, javnog i privatnog sektora i ako je jedan Barak Obama mogao da traži da američko obrazovanje prekopira nemački sistem srednjeg obrazovanja, ne vidim šta je problem da i mi uradimo ono što je uradila nemačka koja danas ima najmanju stopu nezaposlenih", rekao je Aleksić.

Predsednik NPS je istakao da partija ima plan i za razvoj poljoprivrede i lakše poslovanje uz osnivanje Srpske razvojne banke. "Institucije u Srbiji moraju biti jače od svakog pojedinca, vreme je da Srbija postane demokratski uređeno društvo, građanska zemlja koja ima pravac i koja ima put.Više nego ikad, Srbiji je potrebna nova pamet, nove ideje i drugi ljudi", zaključio je Aleksić.
  • Saša Todorović

    11.02.2015 23:52
    "Nije šija (URS), nego vrat (URS & others)"
    Svi putevi vode iz Knjaževca, a nijedan u Knjaževac. Nažalost...http://knjazevacke.rs/politika/da-li-ce-im-pomoci-ovakva-kampanja-na-izborima/
  • 08.02.2015 22:19
    hahaha
    koja poplava je 'ove' izbacila???
  • Joker

    08.02.2015 18:12
    odlično
    Baš ti hvala, oči si nam otvorio.
    Jbt, 'oće li u ovoj vukojebini neko konačno reći nešto novo (a pametno)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija