Ponovo odloženo suđenje za nameštan meč Mladost - Vojvodina

U Višem sudu ponovo je odloženo pripremno ročište protiv okrivljenih zbog navodnog nameštanja fudbalske utakmice Mladost - Vojvodina 2007. godine, ovog puta zbog sprečenosti jednog od branilaca da prisustvuje.
U Višem sudu ponovo je odloženo pripremno ročište protiv okrivljenih zbog navodnog nameštanja fudbalske utakmice Mladost - Vojvodina 2007. godine, ovog puta zbog sprečenosti jednog od branilaca da prisustvuje.

Takvo obrazloženje nije prvi put upotrebljeno za odlaganje ročišta, koje je pomerano u nekoliko navrata i zbog višemesečnog štrajka advokata. Prvobitna optužnica je izmenjena zbog smrti predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića koji je preminuo 8. juna pretprošle godine.

Naime, sve se desilo 2007. godine kada je okrivljeni Milan Čabrić, komesar za bezbednost FK "Vojvodina", po prethodnom dogovoru sa Butorovićem, obećao poklon fudbalskim sudijama na pomenutom meču koji se igravao u Lučanima, 12. decembra 2007. godine. Mihailo Jeknić, glavni sudija na utakmici, propustio je da u 72. minutu dosudi kazneni udarac za FK "Mladost" ne izvršavajući time "službenu radnju" koju je morao izvršiti, čime je uticao na ishod utakmice, koja je završena rezultatom 0:1, odnosno pobedom novosadskog kluba.

Isto tako, u optužnom aktu dodaje se da su u narednom periodu Jeknić i Borislav Kašanski u više navrata kontaktirali telefonom s Milanom Čabrićem radi primanja obećanog poklona, pa je Mihailo Jeknić 29. januara 2008. godine došao u kuću pokojnog Butorovića koji mu je predao ranije obećanih 3.000 evra. Do predaje obećanog novca Kašanskom, dogovorenog za 30. januar 2008. godine, nije došlo jer su okrivljeni uhapšeni, dodaje se u optužnici. Zbog toga se Milan Čabrić tereti za davanje mita, Mihalo Jeknić i Borislav Kašanski za primanje mita i Goran Kovačić za davanje mita u pomaganju.

Naredno pripremno ročište zakazano je za 22. april, a glavni pretres za 11. i 12. maj.

  • paja

    25.02.2015 09:25
    ?
    Kako se samo časni i pošteni Titovi bliyanci sa Topčiderskog brda, oni nikad ništa ne nameštaju...
  • ST

    25.02.2015 09:01
    Kamo srece...
    ...da je to samo jedna namestena utakmica...
  • Jovo

    25.02.2015 08:15
    I posle Bata, Bato!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija