Lončar: Beba morala da dođe u veći medicinski centar

Helikopter Vojske Srbije, u kojem je stradalo sedam osoba, krenuo je put Beograda upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja bebe koju je prevozio i kojoj je pomoć morala da bude pružena u većem zdravstvenom centru, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Helikopter Vojske Srbije, u kojem je stradalo sedam osoba, krenuo je put Beograda upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja bebe koju je prevozio i kojoj je pomoć morala da bude pružena u većem zdravstvenom centru, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je objasnio, nadležni lekari su procenili da nema dovoljno vremena da se životno ugrožena beba preveze drumom preko Kopaonika.

"Naše je bilo da organizujemo, kada se nadležni dogovore gde će biti sletanje, da sačeka medicinska ekipa i sanitet. Da li bi to bio Niš, Kragujevac ili Beograd odluka je koja zavisi od više faktora. Njihova procena je bila da je dete, koje je staro pet dana i teško tri kilograma, životno ugroženo i da pomoć mora da mu se pruži u većem centru gde ima adekvatnih uslova i kadra za takvo oboljenje", istakao je Lončar.

Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - pored posade VS, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara. Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.

Sleteli su u kasarni u Raškoj, gde se vozilo sa bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je delimično raskrčen put. U Mi-17, u pratnji lekara Ljajića i anestetičara Veselinovića, uneta je beba u inkubatoru, sa manjim zalihama kiseonika. Poleteli su prema Beogradu, gde je u Institutu za majku i dete trebalo zbrinuti dete.

U međuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uslova. Letelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma.

  • revolucionar

    16.03.2015 15:14
    Uskoro ćemo vas sve slikati za čitulju umesto novina, mamu vam vašu!

    Kako vas nije sramota da se dičite delima onih koje ste ubili???
    Znamo da svojih dela za pohvalu nemate, ali ovo je stvarno previše!

    USTANAK, mamu vam vašu hohštaplersku! Da se vidi ko je ko!

    Dr. Smrt za svojim pacijentima, odmah!
    Onaj što ga je postavio, za njim! Idemo redom po kabinetu, nećemo pogrešiti!
    Mamu vam hohštaplersku! Sad je stvarno dosta! Zapišavate stvarne heroje da bi oprali ruke!?P Neće moći! Biće vam krvave dok je vas! Nadam se ne još dugo!

    REVOLUCIJA!
  • nego sta

    16.03.2015 10:41
    A i ekipa RTS-a brže i lakše stiže na Surčin.
  • Putnik kroz vreme

    16.03.2015 10:40
    Opravdanja, opravdanja...narod možda i zaboravi ali neko neće...ona mala gramziva savest ako je imate...a znate šta se stvarno dogodilo...pratiće vas dok ste živi...hej, pa vest je bila da se letelica spustila i da si ti je dočekao na aerodromu...ogledalo i noć neće vam biti prijatelji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija