Ademovići: Poginuli lekari i piloti su bili heroji

Rođaci porodice Ademović, čija je beba poginula u petak prilikom pada helikoptera, uputili su saučešće porodicama lekara novopazarske bolnice i pilota Vojske Srbije i istakli njihovo herojstvo prilikom spasavanja novorođenčeta.
Rođaci porodice Ademović, čija je beba poginula u petak prilikom pada helikoptera, uputili su saučešće porodicama lekara novopazarske bolnice i pilota Vojske Srbije i istakli njihovo herojstvo prilikom spasavanja novorođenčeta.

"Znamo da su se lekari i piloti herojski poneli, hvala im na tome i žao nam je njihovih porodica, pogotovo njihove dece", rekao je rođak porodice Ademović u kratkom telefonskom razgovoru za "Blic".

Rođak porodice Ademović naveo je da je njegova porodica potresena stravičnim događajem i gubitkom života svog najmlađeg člana. Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - četiri člana posade VS, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške. Sleteli su u kasarni u Raškoj, gde se vozilo sa bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je delimično raskrčen put.

U Mi-17, u pratnji lekara Ljajića i anestetičara Veselinovića, uneta je beba u inkubatoru, sa manjim zalihama kiseonika. Poleteli su prema Beogradu, gde je u Institutu za majku i dete trebalo zbrinuti dete. U međuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uslova.

Letelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija