Jovičić: Šta je Pajtić uradio za građane?

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić upitao je predsednika DS i premijera Vojvodine Bojana Pajtića šta je danas uradio za građane te pokrajine i kada će da podnese ostavku na premijersko mesto.
Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić upitao je predsednika DS i premijera Vojvodine Bojana Pajtića šta je danas uradio za građane te pokrajine i kada će da podnese ostavku na premijersko mesto.

Reagujući na saopštenje DS, u kome se navodi da se ministri u Vladi Srbije "utrkuju u slikanju i obećanjima, ali ne i u rezultatima", Jovičić u pisanoj izjavi za medije pita Pajtića i kada će da "vrati tri miliona evra koje je uzeo iz Razvojne banke Vojvodine".

"Povodom besmislica koje neznalice demokrate izgovaraju u vezi sa javnim dugom, pitam da li ih je sramota da se uopšte oglašavaju, jer građani odlično znaju da su, svojim bahaćenjem i pljačkama, godinama uništavali Srbiju i građane doveli do ivice egzistencije", istakao je Jovičić i naveo da je Demokratska stranka "jedina sramota u Srbiji".

Demokratska stranka je ranije saopštila da se godinu dana posle vanrednih parlamentarnih izbora, ministri u Vladi Srbije "utrkuju u slikanju i obećanjima, ali ne i u rezultatima". "Državni službenici se provode na egzotičnim destinacijama od plata kojima to ne mogu da priušte, dakle državnim parama. U rečenici premijera da ga je sramota koliko su ekonomski podaci dobri, tačna je samo jedna reč - sramota", piše u saopštenju DS-a.

Demokrate ističu da su plate i penzije smanjene za 10 odsto, da će ostati zamrznute u naredne tri godine, dok će cene i porezi rasti, da se Srbija zadužuje 195 evra u sekundi, a da se za manje od dva meseca zadužila za milijardu evra.

DS ide dalje u kritikama na račun vlasti, pa podseća da su advokati četiri meseca štrajkovali "zbog neznanja ministra pravde", da su štrajkovali studenti, prosvetari, a da su istovremeno davane subvencije u "stotinama miliona evra" za "Er Srbiju" da bi bilo prikazano kako posluje sa profitom.

"Obećali ste fabrike čipova, delova za boing, obećali ste rešenje FAP-a, Železare, a jedino što smo videli je dolazak Tonija Blera koji će voditi Vladu umesto vas. Krijete i ko plaća čoveka koji je otvoreno tvrdio da je zaslužan za bombardovanje Srbije", kaže se u saopštenju i dodaje da se prodaju stanovi u okviru projekta "Beograd na vodi" za koji ne postoji ugovor.

  • od slobe

    22.03.2015 14:29
    do danaske
    bre samo rasturanje u svoji djepovi lopovi
  • Andrea

    16.03.2015 22:25
    Nikad ništa nije uradio ako nije stajao lični interes iza svega.Zatvoren krug osoba koji su sve delili između sebe.Mnogi demokrate smatraju maherima u malverzacijama.
  • smetenko

    16.03.2015 20:47
    @opet
    Opet ovaj picopevac ( mladi petlic koji rano peva).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.