U planu formiranje preduzeća Aerodromi Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se radi na formiranju preduzeća Aerodromi Srbije kojim će biti objedinjeno upravljanje manjim aerodromima u Srbiji.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se radi na formiranju preduzeća Aerodromi Srbije kojim će biti objedinjeno upravljanje manjim aerodromima u Srbiji.

"To više nije ideja, već je u toku usklađivanje i koordinacija među ministarstvima. Ministarstvo privrede kao nadležno treba da predloži Vladi zaključak kojim će biti omogućeno osnivanje tog preduzeća", kazala je ona prilikom posete aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu i dodala da očekuje da će se taj predlog vrlo brzo naći pred Vladom Srbije.

Mihajlović je rekla da je sigurno da će aerodrom "Lađevci" kod Kraljeva biti civilno-vojni i da bi on trebalo da bude deo preduzeća Aerodromi Srbija. "Hoćemo da kao što dobro posluje beogradski aerodrom tako posluju i drugi aerodromi u Srbiji", kazala je ona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić je rekao je da je namera da se sa jednog mesta upravlja kompletnom infrastrukturom i uslugama aerodroma u Srbiji. Kako je naveo, za sada su kandidati aerodromi u Nišu, Užicu i Kraljevu, a o eventualnom uključivanju i beogradskog aerodroma biće odlučeno nakon konsultacija sa savetnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija