Izvršitelj napadnut dok je popisivao svinje

Izvršitelja Milana Jovičića (58) danas je tokom sprovođenja izvršenja u mestu Mačvanski Metković, kojem je prisustvovala i policija, dužnik napao metalnom štanglom i naneo mu teške telesne povrede.
Izvršitelja Milana Jovičića (58) danas je tokom sprovođenja izvršenja u mestu Mačvanski Metković, kojem je prisustvovala i policija, dužnik napao metalnom štanglom i naneo mu teške telesne povrede.

Počinilac je uhapšen, a povređeni izvršitelj se nalazi u šabačkoj bolnici i očekuje operaciju desne ruke, kazao je savetnik za medije Komore izvršitelja Ivan Milošević. On je rekao da se napad, koji nije uspela da spreči ni policija, dogodio prilikom popisa svinja u domaćinstvu dužnika Milana Mijatovića.

Njegov sin Danijel Mijatović (25) napao je Jovičića metalnom šipkom i teško ga povredio, rekao je Milošević i napomenuo da je počinilac napada priveden i da mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. "Izvršitelj Jovičić se trenutno nalazi u bolnici u Šapcu, u stabilnom je stanju, van životne opasnosti i očekuje operaciju desne ruke, koja je polomljena u predelu lakta", naveo je on.

Jovičić je izvršitelj za područje Višeg suda u Šapcu i Privrednog suda u Valjevu i sprovodio je izvršenje na nepokretnoj imovini Mijatovića za dug od 300.000 dinara, a na osnovu rešenja o izvršenju sudske jedinice u Bogatiću.

Komora izvršitelja Srbije najoštrije je osudila nasilje koje je primenjeno protiv izvršitelja Milana Jovičića i zahteva od nadležnih organa da počinioca najoštrije kazne.

Posao izvršitelja je sastavni deo pravosudnog sistema Srbije i od izuzetnog značaja za vladavinu prava, navodi se u saopštenju Komore izvršitelja i dodaje da svaki napad na izvršitelja predstavlja ozbiljno kršenje zakona, napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti i povlači krivičnu odgovornost.
  • 11.10.2015 09:06
    Botovi
    Nisam znao da su botovi angazovani i ovde. Postoje tajkuni koji duguju vise nego cela drzava! Bukvalno. E sad kako bi naplatili radna mesta (izmisljena naravno poput botova na internetu) moraju naplatiti od obicnih gradjana. Sistem bi lako mogao da se uredi ali to nije u korist vlasti. Duznicko ropstvo je nacin kontrole stanovnistva. Sve vece firme imaju dovoljan obrt novca da plate potplacene gradjane ali to ne rade kako bi ih uterali u banke a banke posle zaplenile imovinu. Nisam jos cuo da se 1 firma ali 1 zatvorila zbog dugovanja radnicima. Ali kad neko nije clan vladajuce stranke...
    Bolest... i nije cudo sto narod uzima motku. Cudi me samo sto nije novi 5 oktobar dosao
  • ttt.

    12.05.2015 09:50
    Koliko surovosti medju citaocima , jezivo.
  • e.

    12.05.2015 09:49
    Ja bih tog izvrsitelja izbacio ili bi mu jednostavno zabranio ulaz , sigurno mu ne bi lomio ruku sipkom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija