"Srbija za deset godina u EU"

Srbija bi, na osnovu ekonomskih parametara, za deset godina mogla da bude članica Evropske unije, ocenio je danas šef kancelarije u Briselu nemačkog Instituta za međunarodne odnose i bezbednost Dušan Reljić.

Srbija bi, na osnovu ekonomskih parametara, za deset godina mogla da bude članica Evropske unije, ocenio je danas šef kancelarije u Briselu nemačkog Instituta za međunarodne odnose i bezbednost Dušan Reljić.

On je kazao da ne treba očekivati da će Srbija za pet ili sedam godina ući u EU, već možda za deset godina i da taj period treba u najvećoj meri iskoristiti za privredni razvoj.

Zemlje Zapadnog Balkana, po njegovim rečima, pogođene su porastom siromaštva i raslojavanja stanovništa i EU treba da im pomogne u ekonomskom oporavku. "U celom regionu nacionalna bezbednost je najviše ugrožena ekonomskim nedostacima i perspektivama", istakao je Reljić.

On je ocenio da od Rusije, Kine i Turske ne treba očekivati velike investicije na Zapadnom Balkanu, navodeći da Rusija nema ekonomski interes da ulaže u region koji je u sferi uticaja EU, a da su za Kinu to sitne cifre.

  • Darwin

    11.06.2015 11:49
    Srbija će postati deo EU, brže nego što iko pretpostavlja.
  • Viktor

    09.06.2015 21:14
    Kad god došli dobro došli!
  • 09.06.2015 11:29
    I to je pitanje.
    Da se kladimo da neće ni za deset godina u EU, ako Srbija nastavi da provocira EU sa svojim ponašanjem. Naravno da od Rusa i Kine nema vajde, nikada nije ni bilo. Oni gledaju samo sebe, boli ih uvo za druge. Da nema EU, mi bismo pasili travu za doručak, ručak i večeru. Izgleda trebalo mnooogo vremena da to shvatimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija