Simona-Mirela Mikulesku direktorka Kancelarije UN u Srbiji

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun imenovao je rumunsku ambasadorku Simonu-Mirelu Mikulesku za direktorku Kancelarije UN u Srbiji.

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun imenovao je rumunsku ambasadorku Simonu-Mirelu Mikulesku za direktorku Kancelarije UN u Srbiji.

Mikulesku je od 2008. godine stalna predstavnica Rumunije pri UN. Tokom 24-godišnje karijere u diplomatiji bila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova, savetnica za medije ministra spoljnih poslva, direktorka odeljenja za štampu u Ministarstvu, pres sekretar u rumunskoj ambasadi u Vašingtonu.

Od 2000. do 2004. godine bila je spoljnopolitička savetnica predsednika Rumunije. Ona je i prva žena u rumunskoj diplomatiji koja je dobila rang ambasadora.

Od imenovanja pri UN, Mikulesku je bila potpredsednica Izvršnog odbora Unicefa, potpredsednica Skupštine država potpisnica Rimskog statuta o osnivanju Medjunarodnog krivičnog suda i potpredsednica 68. zasedanja Generalne skupštine UN.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija