Policajac se obesio o dvorišnu kapiju

Policajac M.M. (40) pronađen je mrtav jutros u selu Periš, oko 9.30 časova u dvorištu svoje porodične kuće.
Policajac M.M. (40) pronađen je mrtav jutros u selu Periš, oko 9.30 časova u dvorištu svoje porodične kuće.

Kako saznaje Blic, on se obesio o dvorišnu kapiju, a pretpostavlja se da je u pitanju samoubistvo.

"Bio je sam kod kuće kada se dogodila tragedija, inače on je živeo u Svrljigu, a imao je i kuću u selu gde je povremeno odlazio. Pronašao ga je komšija koji je pozvao policiju", navodi izvor iz istrage.

Kako se nezvanično saznaje, M.M. bio je dva puta suspendovan zbog problematičnog ponašanja, a motiv samoubistva još uvek nije poznat. Beživotno telo je jutros video komšija iz sela koji je i obavestio policiju.

Povodom samoubistva policajca M.M, Nezavisni policijski sindikat Srbije - NPSS u svom saopštenju još jednom ukazuje na to da nadležni u MUP moraju da pridaju veći značaj psihološkim pregledima policajaca koji rade izuzetno stresan i odgovoran posao.

"Neophodno da se redovnim psihološkim pregledima podvrgnu i starešine koji imaju najveći kontakt sa policajcima. U više navrata smo upozoravali da pokretanje disciplinskih postupaka često dovodi do toga da se policijski službenici osećaju poniženo, uvređeno i obespravljeno jer pokretanje svih tih postupaka za sve i svašta, sa konačan ishod ima na redovnim sudovima oslobađajuće presude", navedeno je u saopštenju NPSS.

U saopštenju piše i da je "protiv policijskog službenika M.M. u poslednjih nekoliko godina starešine PS u Svrljigu pokrenuli su nekoliko disciplinskih postupaka".

"Jedan od tih postupaka pod obrazloženjem 'ponašanje suprotno kodeksu policijske etike, koje šteti ugledu službe...' trebalo je da se održi danas u 14 časova u prostorijama PU Niš", stoji u saopštenju NPSS.

Nezavisni policijski sindikat Srbije traži od ministra i direktora policije da pod hitno formiraju radnu grupu koja će utvrditi da li postoji odgovornost starešina policijske stanice u Svrljigu što je eventualno motiv samoubistva policajca M.M.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija