Vaučeri važe tek od avgusta, prijave u "Pošti"

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave u "Pošti", potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.  

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave u "Pošti", potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Srebrno jezero

Građani koji žele da letuju u Srbiji, moći će, dakle, da prođu jeftinije na odmoru i tokom jeseni.

Vaučer koji će im umanjiti troškove smeštaja za 5.000 dinara možda će moći da koriste i skijanje, jer će povlastice važiti do tri nedelje pre kalendarskog početka zime, kada na srpskim planinama već zna da padne sneg.

U Nemanjinoj 11 juče je usvojena Uredba o olakšicama za letovanje, a novi detalji su da će svi zainteresovani za ovakvu vrstu državnu pomoć moći da se prijave u poslovnicama "Pošte" širom Srbije. Prijavljivanje bi trebalo da počne od 1. jula.

"U ponedeljak ćemo raspisati poziv hotelijerima i vlasnicima turističkim objekata i oni će imati osam dana da se odazovu. Nakon toga, počinje prijavljivanje građana koji imaju pravo na vaučere, a to su svi penzioneri, nezaposleni, zaposleni sa primanjima do 60.000 dinara, kao i ratni vojni invalidi. Oni će morati da dostave dokumentaciju kojom potvrđuju svoj status koju će Pošta proveravati u nadležnim institucijama", precizirao je Ljajić.

Pošta će potom slati personalizovane vaučere na kućne adrese, kako bi se izbegle malverzacije. Koliko će Vlada štampati vaučera, zavisi od broja zainteresovanih građana. Direktorka hotela Panorana na Zlataru Ivana Novaković tvrdi da bi vaučeri hotelijerima na toj planini pomogli u vansezoni u periodu od oktobra do decembra.

Građani će, inače, morati da borave na odmoru najmanje pet dana. Vaučeri neće važiti u turističkim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, inače najposećenijim destinacijama. Veruje se da bi mera sa vaučerima mogla da pomogne u popunjavanju kapaciteta na Srebrnom jezeru, Zlataru, Čigoti i manje posećenim planinama,i to u vansezoni. Naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra. U Srbiji istovremeno potroše osam puta manje.

  • 19.06.2015 16:17
    Novosađanka
    Baš bez veze što ne važi za N.S. Ja baš mislila da podmirim ulaz i biciklanu za Štrand. Možda bi ostalo i za koju mekiku i pivo...
  • Vu Ka Šin

    19.06.2015 13:59
    @Jo
    Odma da ti rečem da sam ja tih 2000/tih imao Pentium 400 MHz sa Windows 98SE i Nokia/u (neki broj kao 2218 ili tako nešto), a viđu šta imam danas na tu temu, te mi te u tom smislu zaista žao što si ostao zaključan u tom vremenu, jer Crna Gora danas je na nivou Monaka, naročito u odnosu na Grčku, Tursku i slične poštapalice.
  • jo

    19.06.2015 11:17
    @ Vu Ka Šin - Viva Vero Montenegro
    No se jadan ne moraš ni vraćati u ovu kaljugu.Ja ću ipak radije dati 500evra grčkim ciganima.Za te pare ne moram da slažem flaše po terasi da bi se uveče istuširao i da slušam silikonske narikače po ceo dan.Ja sam još 2000-te izabrao da ću se radije okupati u prljavom dunavu " no na naljepše plaže u svijet "

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija