Otkriven spomenik jazavičaru Leu koji je spasio život devojčici

Hrabrom psu Leu koji je uginuo nakon što je spasio devojčicu Nikolinu Vučetić (10) iz Pančeva od napada podivljalog bulmastifa otkriven je spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu.

Hrabrom psu Leu koji je uginuo nakon što je spasio devojčicu Nikolinu Vučetić (10) iz Pančeva od napada podivljalog bulmastifa otkriven je spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu.

Svečanosti je prisustvovalo nekoliko stotina gtađana. Bista neustrašivom jazavičaru podignuta je na inicijativu Udruženja društva prijatelja i životinja "Ljubimac" i to "za sve male heroje velikog srca" kako stoji na spomeniku.

"Od kako smo pre godinu dana krenuli u ovu akciju, nailazili smo na razumevanje kako pojedinaca, tako i institucija. Odlučili smo se da u Narodnoj bašti podignemo spomenik jer je tu Leo najviše vremena provodio, a mislim da je cela poenta u poruci", kaže Ivan Kurjaov iz ovog društva.

Svečanosti je prisutvovala i Leova vlasnica Biljana Ilić. "Tužno je to što je Leo otišao, ali ipak srećna sam što je spasio Nikolinu i ovim gestom će živeti zauvek sa nama", rekla je Biljana.

Manifestaciju su uveličale mažuretkinje i dečiji hor.

  • Aleks

    21.06.2015 11:44
    Odgovor Carls Tejloru - Memento mori
    Na ovoj planeti nema istinskih pobednika. Svi su gubitnici. Pre ili kasnije svi gube. Svi umiru, zauvek odlaze. Razlika je samo u "stilu" odlaska. Neki odlaze kao mali ili veliki heroji. Svi ostali jednostavno, ali definitivno i zauvek nestanu sa lica zemlje...

    Pozdrav Carlsu Tejloru
  • Didi

    20.06.2015 21:35
    Junak mali!
  • Carls Tejlor

    20.06.2015 19:12
    Bulmastif je istinski pobednik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija