Udovičić: Nema penzija za "orliće"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da omladinski reprezentativci Srbije neće dobiti penzije za osvajanje titule prvaka sveta.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da omladinski reprezentativci Srbije neće dobiti penzije za osvajanje titule prvaka sveta.

"Po zakonu i uredbi o nagrađivanju mi ne možemo retroaktivno da nagradimo naše sportiste, u ovom slučaju fudbalere. Kao ministar sporta, voleo bih da možemo da nagradimo sve sportiste, ali u ovom trenutku to nije moguće", rekao je Udovičić gostujući na televiziji B92.

On je dodao da će resorno ministarstvo pokušati da pronađe način da nagradi fudbalere, kao i da se od njih očekuje da u narednom periodu ostvare iste rezultate i po zakonskom okviru budu nagrađeni za ono što su postigli.

"Napravili su istorijski i svetski rezultat, drago mi je što sam imao prilike u Milanu na EXPO sajmu da se pohvalim da dolazim iz zemlje svetskog prvaka u fudbalu i da smo pobedili Brazil u finalu. To je nešto što je meni kao bivšem sportisti, ili sada ministru, ogromna satisfakcija. Nadam se da će ti momci ostati u istom sastavu i da će nas obradovati u narednom periodu, a samim tim zaslužiti kako nagradu, tako i nacionalno priznanje", istakao je Udovičić.

Omladinska reprezentacije ostvarila je najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedila Brazil sa 2:1 posle produžetaka.

  • Jelka

    26.06.2015 16:04
    ***
    Nagrada za orliće (ORLOVE)naravno, zaslužili su časno i pošteno!
  • Sima senior

    26.06.2015 16:02
    ma da-
    Neki komentatori opet po principu: Sve ću ti oprostiti, samo uspeh neću! Ama deca su nam donela sreću u ovim teškim vremenima,svi smo u Srbiji bili izvan sebe od sreće. Pa šta sad treba da se hvatamo za svaku reč izgovorenu u zanosu? Stvarno ne razumem neke i ponekad.
  • Dane

    26.06.2015 14:36
    Zakonski nije moguce da dobiju penziju, ali ce svakako biti nagradjeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija