Ljajić: Prevareni turisti biće obeštećeni

Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je da će građani koje prevarila turistička agencija "Uniko travel" biti obeštećeni od novca koji je agencija uložila kao obavezan depozit od 40.000 evra.
Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je da će građani koje prevarila turistička agencija "Uniko travel" biti obeštećeni od novca koji je agencija uložila kao obavezan depozit od 40.000 evra.

"Moramo utvrditi tačan broj tih ljudi, biće dobro ako ih je zaista oko 100, jer će biti dovoljno novca", kazao je Ljajić RTS. On je istakao da se moraju menjati i propisi, jer je neverovatno da isti čovek u dve godine, na isti način prevari građane i dodao da će se već naredne nedelje krenuti sa izmenama Zakona o turizmu kako bi se sprečile prevare.

Ministar je najavio i da će biti poštrene i kazne i kontrola. Govoreći o saradnji sa BiH u oblasti turizma, koja je tokom posete tročlanog Predsedništva Beogradu definisana kao jedna od prioritetnih,

Ljajić je naveo da je u razgovoru sa bosanskim kolegom Mirkom Šarovićem dogovoren zajednički nastup u inostranstvu. "Razgovarali smo o manifestacijama, festivalima i drugim turističkim atrakcijama koje mogu biti primamljive i za turiste iz naših zemalja, ali i za turiste koji dolaze sa strane, rekao je Ljajić. Dogovoren je zajednički nastup na velikom sajmu turizma u Moskvi, a zatim i u Londonu, podvukao je.

On je naveo da BiH godišnje poseti 50.000 turista iz Kuvajta i Emirata i da je Srbiji u interesu da te turiste dovedemo u zemlju, isto koliko je BiH u interesu da privuče turiste iz Rusije.

Ljajić je podsetio da je Srbija ukunula vize za turiste iz tih zemalja. "Treba iskoristiti trend da turisti koji dolaze iz daleka ne žele više da 15 dana provedu samo na jednom mestu", kazao je on i dodao da se razgovaralo i o mogućnosti da i BIH uvede vaučere, pa bi onda turisti iz dve zemlje mogli da ih koriste u obe.

Dodao je da je do sada evidentirano 7.260 prijava za subvencionisano letovanje u Srbiji.

"Ovo je pilot projekat, zadovoljni smo interesovanjem koje pokazuju građani, posebno penzioneri, jer oko 60 odsto prijavljenih čine penzioneri", rekao je ministar.

Ljajić je dodao da će Srbija nastaviti sa takvom vrstom pomoći građanima, kako bi se u turizmu produžila sezona. Cilj je da se dođe do 15.000 prijava.

  • 26.07.2015 09:07
    Molim!? Da li ovde neko nekoga cuva? Zasto od depozita? Zaplenite mu imovinu!
  • Centarac

    26.07.2015 08:23
    Tek da se zna...
    Hteo sam da iskoristim to cuveno subvencionisano letovanje u Vrnjackoj Banji. Koji god povoljan hotel sam nazvao,svi su vec zauzeti,do novembra! Onaj koji jos ima mesta,kosta 350 eura za 5 dana!
    Ljubazno sam im se zahvalio,spakovao kofere i pravac Egipat.Za te pare na drugom kontinentu 10 all inclusive sa avio prevozom.
    Ti vauceri za realan popust su ionako namenjeni samo onima koji su blizi nekoj politickoj opciji,ili za zamazivanje ociju ljudima koji ionako nigde nece putovati,pa da kao misle da politicari brinu o njima.
    A u Novembru neka im letuje,umalo vam ne rekoh ko... ;)
  • -

    26.07.2015 07:56
    -
    obestetiti ih depozitom?
    a sto ne bi trezorom vlasnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija