Prva grupa izbeglica stigla u Šid

U Šid su jutros iz Preševa stigla dva autobusa sa izbeglicama, koja su krenula prošle noći, a očekuju se još tri.
U Šid su jutros iz Preševa stigla dva autobusa sa izbeglicama, koja su krenula prošle noći, a očekuju se još tri.

Do 7.30 sati u Šid je, kako autobusima, tako i taksijima, pristiglo oko 80 izbeglica, koje su nastavile put pešice na teritoriju Hrvatske. Iako je nekadašnja dečija bolnica "Principovac" spremna za prihvat migranta, tamo još niko nije stigao. Autobus je iskrcao putnike u blizini prelaza Tovarnik, na kilometar od hrvatske teritorije. Izbeglice su kopnenim putem, zaobilazeći zvanični prelaz, krenule u pravcu hrvatske teritorije.

Hrvatska radio-televizija javlja da je grupa od šezdesetak izbeglica nešto pre samog graničnog prelaza Šid, odnosno Tovarnik, na oko 500 metara pre, skrenula su na sporedni, kukuruzni put. Očigledno je da žele da izbegnu granicu, ili tačnije, da izbegnu registraciju, da bi mogli da zatraže azil u drugim zemljama. Manja grupa, od oko 15 izbeglica, stigla je u policijsku stanicu u Tovarniku.

Nadležne vlasti očekuju još tri autobusa, koja su tokom noći krenula iz Preševa, ali i nastavak talasa izbeglica u tom delu Srbije. Pošto se niko od putnika iz prvog autobusa nije vratio u zemlju, nadležni procenjuju da su hrvatske vlasti očigledno prihvatile izbeglice.

Za sada je nejasno da li su izbeglice u potpunosti promenile rutu pa umesto preko Mađarske, pošto je ta zemlja zatvorila svoje međe, do Zapadne Evrope pokušavaju da stignu preko Hrvatske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija