Kosmajac optužen za podstrekivanje činovnika da zloupotrebe položaj

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca i jošš dvojice osumnjičenih da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa opštinskim zemljištem na Zvezdari.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca i jošš dvojice osumnjičenih da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa opštinskim zemljištem na Zvezdari.

Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, rekla je portparolka Tužilaštva Tatjana Sekulić. Optužnica je dostavljena sudu na potvrđivanje.

Više tužilaštvo je protiv Kosmajca sprovelo istragu, na osnovu koje je podignuta optužnica, zbog sumnje da je podstrekivao službenike opštine Zvezdara da zloupotrebe svoj službeni položaj. Sumnja se da su druga dvojica optuženih Kosmajcu omogućili da raspolaže zemljištem u toj opštini, čime je država oštećena za oko 100.000 evra. Za to krivično delo zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Kosmajac se u istrazi pred tužiocem branio ćutanjem. Viši sud u Beogradu u maju je potvrdio privremenu zaplenu 23 Kosmajčeva objekta. On je uhapšen 9. novembra prošle godine i u pritvoru je bio tri meseca, do 10. februara, pošto je položio 200.000 evra za odbranu sa slobode, kao jemstvo da neće pobeći.

Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv njega zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija