Ambulante u kojima se leči 60.000 ljudi će ići na licitaciju

Nekoliko hiljada kvadrata u osam objekata Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, moglo bi da se nađe na nekoj licitaciji jer su u većini slučajeva upisani kao imovina propalih preduzeća koja su u stečaju. U ovim objektima leči se 60.000 Nišlija i radi oko dve stotine medicinskog osoblja.

Nekoliko hiljada kvadrata u osam objekata Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, moglo bi da se nađe na nekoj licitaciji jer su u većini slučajeva upisani kao imovina propalih preduzeća koja su u stečaju. U ovim objektima leči se 60.000 Nišlija i radi oko dve stotine medicinskog osoblja.

Lokalna samouprava uz pomoć pravobranilaštva pokušava da u poslednjem trenutku upiše vlasništvo nad ovim objektima, ali je dokumentacija oskudna ili je nema, a nedostaje i razumevanje Agencije za privatizaciju.

Pred Privrednim sudom u Nišu pri kraju je proces za dokazivanje vlasništva nad dva objekta. U pitanju su Dom zdravlja "Ratko Pavlović" i Zdravstvena ambulanta "Niteks" koje su se našle u stečajnoj masi istoimene fabrike. Gradski pravobranilac Miomira Dinić kaže da nikako nisu smeli da dozvole da se ovi objekti prodaju jer bi čitav jedan deo grada ostao bez primarne zdravstvene zaštite.

"Niteks" se uknjižio kao vlasnik kada je sve bilo državno i malo ko je tada računao da možemo doći do ovakve apsurdne situacije. Činjenica je da su to gradili radnici, građani Niša i da je to javno dobro a ne predmet trgovine. Ipak, pitanje je da li bi to sud uvažio da nismo uspeli da iz Istorijskog arhiva dobijemo dokumenta iz 1958. gde se vidi da je grad Niš bio investitor - kaže Miomira Dinić koja strahuje da će u još dosta slučajeva morati na sudu da dokazuju vlasništvo grada, jer je Katastar "bio brzoplet".

Sudski spor je izvestan i kada je u pitanju Zdravstvena ambulanta Mašinske industrije od 970 kvadrata. Većnik Mihajlo Zdravković kaže da su još pre uvođenja stečaja pokušali da povrate vlasništvo. Zavod je uspeo da nađe kompromis, pa je tako ambulanta u Duvanskoj industriji uzeta u zakup dok im vlasnik "Angrokombinata", hrvatska "Idea", ne traži nadoknadu za korišćenje 280 kvadrata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.