AMSS: Pažljivo vozite zbog snega

Auto-moto savez Srbije apelovao je danas na vozače da, zbog snega koji je u toku noći padao, voze oprezno i prilagode vožnju uslovima na putu, uz korišćenje zimske opreme.
Auto-moto savez Srbije apelovao je danas na vozače da, zbog snega koji je u toku noći padao, voze oprezno i prilagode vožnju uslovima na putu, uz korišćenje zimske opreme.

U toku ovog nedeljnog popodneva se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, a kada uzmemo u obzir i promenu vremenskih prilika koje sigurno neće pogodavati vozačima, onda kao krajnji rezultat može biti povećan broj saobraćajnih nezgoda, upozoravaju iz AMSS.

Pozivajući se na navode iz zimske službe JP "Putevi Srbije", AMSS je saopštio da se saobraćaj na autoputevima kao i na putevima prvog reda odvija bez većeg zadržavanja, ali skreće pažnju na sneg koji se zadržao na kolovozu u raskvašenom stanju oko pet centimetra.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, dok dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetara, podseća AMSS. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni, a van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 130 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 63 osoba povređeno, a jedna osoba smrtno stradala.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.