Ostojić: Neću se predati živ Tribunalu

Nekadašnji član Srpske radikalne stranke Jovo Ostojić, koga je Haški tribunal optužio za nepoštovanje suda, rekao je da se Tribunalu neće predati živ.

Nekadašnji član Srpske radikalne stranke Jovo Ostojić, koga je Haški tribunal optužio za nepoštovanje suda, rekao je da se Tribunalu neće predati živ.

"Videću u kom pravcu će teći stvari. Ako me budu privodili, ja živ tamo neću otići. Bio sam tri puta u pritvoru po pet, tri i jedan dan, 2002. u Beogradu, kada me je haški istražitelj, tada Paolo Pistori, satima maltretirao da lažno svedočim protiv Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja", rekao je Ostojić za "Blic". Bivši funkcioner SRS negirao je da je pritiskao svedoke i nudio im po 500 evra.

Dodao je da za privođenje nije dobio nikakvo pisano obaveštenje, da je još u maju iz poverljivih izvora saznao da će zahtev da usledi, ali da mu nije padalo napamet da beži ili se skriva.

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera SRS Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje. Svedoci su, navodi se u optužnici, lažno svedočili na jednom od suđenja Šešelju zbog nepoštovanja suda, dajući unapred naučene odgovore koje su dobili od Jojića, Radete i Ostojića, za šta su bili plaćani i do "500 evra mesečno".

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je juče da nalog za hapšenje postoji od 19. januara i da je bio pod oznakom poverljivosti, a da se po njemu nije postupalo jer se očekivalo da njima bude suđeno nakon izricanja presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija