Kertes oslobođen svih optužbi

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu subotičkog Osnovnog suda iz juna ove godine, kojom su, posle ponovljenog suđenja, odbijene optužbe protiv Mihalja Kertesa, pri čemu je i u prethodnom presudom iz 2014. bio oslobođen svih optužbi.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu subotičkog Osnovnog suda iz juna ove godine, kojom su, posle ponovljenog suđenja, odbijene optužbe protiv Mihalja Kertesa, pri čemu je i u prethodnom presudom iz 2014. bio oslobođen svih optužbi.

Ovom odlukom Apelacionog suda je potvrđeno da bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes nije kriv što je dve cisterne bitumena, namenjene gradu Subotici, 5. septembra 2000. prosledio s Carine u Novi Sad radi završetka izgradnje novosadskog mosta, prvog obnovljenog od četiri srušena u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine. Kertesu je suđeno pod optužbom za krivično delo zloupotrebe službenog položaja jer je bitumen, ukupno 44 tone, vrednosti 21.070 nemačkih maraka, bio evropska donacija Subotici i namenjen za krpljenje rupa na gradskim ulicama.

Podsetimo da je Kertes, nekadašnja perjanica SPS, pre nekoliko dana postao član Srpske napredne stranke. "Blic" piše da prelet u SNS neće pomoći Kertesu da se domogne neke značajne funkcije i da bi mogli da ga angažuju na lokalu, odnosno u rodnoj Bačkoj Palanci, gde je svojevremeno žario i palio, ali to bi istovremeno bio njegov najdalji domet.

Predsednica IO SPS Dijana Vukomanović, pak, kaže da SPS ne gubi odlaskom Kertesa.

- To je reciklaža istrošenih kadrova koji dugo nisu ni bili aktivni članovi naše partije - kaže Vukomanovićeva dodajući da preletači iz SPS nisu uspeli u proteklih 25 godina da osnuju konkurentsku partiju-rivala, to jest da rascepe SPS na dve ili više partija.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Zoran Babić kaže da je SNS otvorena stranka za koju je najznačajniji dolazak i učlanjenje običnih, normalnih i pristojnih ljudi koji imaju integritet i koji žele da se bore za napredak Srbije.

- Za bilo kakvu funkciju i u stranci i u državi neophodno je vrhunsko znanje i zalaganje, ali pre svega besprekorna biografija bez mrlje - zaključuje Babić.

  • 03.12.2015 15:12
    Jel oslobodjen pre ulaska u sns ili sada kada je clan sns-ovaca?
  • Sremac

    03.12.2015 10:53
    Sta je narode? Jos niste izasli na ulice?
  • Garisa

    03.12.2015 10:52
    E serem se ja na ovu kvazidrzavu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija