U Beogradu danas Ministarska konferencija OEBS

U Beogradu danas počinje dvodnevna Ministarska konferencija OEBS na kojoj učestvuju ministri spoljnih poslova i zvaničnici 57 zemalja članica i partnerskih zemalja.
U Beogradu danas počinje dvodnevna Ministarska konferencija OEBS na kojoj učestvuju ministri spoljnih poslova i zvaničnici 57 zemalja članica i partnerskih zemalja.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, Ivica Dačić i Sergej Lavrov, izjavili su sinoć da očekuju da će Ministarski savet OEBS-a u Beogradu rezultirati zajedničkim odlukama o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma i slobodi medija.

Dačić je izrazio nadu da je Srbija uspela da ispuni zadatke tokom predsedavanja OEBS-om u godini koja nije bila laka, a koju je obeležio niz konflikata. Prema njegovim rečima, pojavili su se i novi izazovi poput izbegličke krize i niza terorističkih akata.

Skup će biti održan u Kombank areni. Konferencija počinje u 9.30 za kada su najavljena uvodna obraćanja Ivice Dačića, premijera Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a Ilke Kanerve i generalnog sekretara te organizacije Lamberta Zanijera.

Prva plenarna sednica počinje u 10.30 za kada su najavljena obraćanja šefova delegacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija