"Efektiva" najavila blokadu banaka

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" najavilo je da će narednih dana organizovati blokadu rada banaka u nekoliko gradova u Srbiji.
Time će izraziti nezadovoljstvo što Vlada Srbije nije predložila mere kojima bi se olakšala otplata kredita u švajcarskim francima. Akcija će biti sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Ivanjici i Požegi.
 
U saopštenju "Efektive" navedeno je da će se korisnici kredita u francima okupiti na protestu u Beogradu 7. februara. U Srbiji je u francima zadužena oko 21.000 građana, koji imaju teškoće u otplati dospelih rata od sredine januara 2015. godine, kada je švajcarska valuta naglo ojačala posle ukidanja pariteta franka prema evru. 
 
Predlog Ministarstva finansija je da banke određenim kategorijama dužnika ponude reprogram duga, pre svega samohranim majkama, onima koji su kredit koristili da kupe prvi stan i osobama sa invaliditetom. Članovi "Efektive" su nezadovoljni predloženim rešenjima i njihov zahtev je da se omogući konverzija kredita u francima u evre po paritetu koji je važio na dan dobijanja kredita.
 
Autor: Beta
  • hipotekarni rob

    22.01.2016 21:09
    avaj
    koliko komentara toliko i brige i voljnog momenta za akciju
    a samo godinu dana da mi daju ugovoreni paritet uštedeo bih, da me vola.., ne kolju zbog kile mesa
    ovako, na izdisaju sam, radim tri posla.... , ali to mogu još samo par godina za nas
  • Ns

    22.01.2016 16:58
    Bravo, ljudi! Borite se protiv kapitalizma koji unistava porodice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.