Po kladionicama naprednjaci će moći samostalno da formiraju Vladu

Kako se bliže izbori na svim nivoima koji će se održati 24. aprila, tako je sve manje neizvesnosti u proceni izbornih rezultata.

Klađenje na izbore, pored standardne ponude kladionice Meridijan, omogućila je i kladionica Mocart.

Procene ove dve firme koje organizuju klađenje ne razliku se mnogo, pa ni ne treba sumnjati u to da će mnogo pogrešiti jer se kladionice svojim novcem ne kockaju.

Klađenje na procene izlaznosti ili uspeha stranaka moguće je samo u igri "hendikep". To znači da kladionica za igrača odredi npr. da će stranka X osvojiti Y procenata glasova, a igrač onda ulaže novac i kladi se na to da li će biti manje ili više od ponuđenog.

Tako je Mocart odredio hendikep na izlaznost od 57.3 %, dok je raspored osvojenih glasova na republičkom nivou sledeći: SNS 48.2, SPS/JS 10.8, SRS 7.1, DSS/Dveri 5.7, DS 5.6 i SDS/LDP/LSV 5.5 odsto. Malo ispod cenzusa je Radulović 4.7 %.

Za sada su, po obe kladionice, u novoj vladi Aleksandra Vučića jedini sigurni ministri Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić i Ivica Dačić što naslućuje novu koaliciju naprednjaka i socijalista.

U Meridijanu su slični hendikepi, s tim što su ponuđene mogućnosti i odnosa snaga u pojedinim gradovima među kojima je i Novi Sad. Ova kladionica je mišljenja da će SNS u Novom Sadu imati čak 36 % više glasova od SPS, a 39 % više od DS.

Izbori na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou održavaju se 24. aprila. Rok za predaju lista ističe u ponoć.

Autor: 021.rs

  • Gora NS

    09.04.2016 12:26
    Gluposti
    Pući će kladje debelo, UNDER za naprednjake , ma nema šanse da oni osvoje 48,2 %, a tek u Novom Sadu juju,živi bili pa videli.
  • Marko T.

    08.04.2016 21:44
    Dosta je bilo je na preko 8%. A gubitak kladioničarima će na ovoj stavci nadoknaditi Andrej, Predrag, Nikola, Goran, ili neko već ...
  • Dejan

    08.04.2016 18:39
    Procena
    Moj procena i istraživanje mo govore da će dosta je bilo , levica srbije i dss-dveri ostati ispod cenzusa što će doneti Vučiću apsolutnu većinu, živi bili pa videli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.