Počela predizborna tišina

U ponoć je počela predizborna tišina i stranke koje učestvuju na izborima 24. aprila ne mogu više da se bave predizbornim aktivnostima.

Predizborna tišina traje do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 24. aprila u 20 časova, a tokom tri dana učesnici u izbornoj kampanji ne mogu putem medija da šalju političke poruke i objavljivuju svoje programe.

Tokom tog perioda zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog informisanja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka na udaljenosti manjoj od 50 metara od biračkog mesta.

Na predstojećim parlamentarnim izborima će se nadmetati 20 lista, na kojima je ukupno 3.270 kandidata.

Utvrđivanje rezultata glasanja na biračkom mestu i dostavljanje izbornog materijala Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predviđeno je najkasnije u ponedeljak, 25. aprila u 14 sati, dok je rok da RIK utvrdi rezultate glasanja i objavi ih u "Službenom glasniku" najkasnije do 28. aprila u 20 sati. Dodela mandata novim poslanicima je predviđena u roku od 10 dana od objavljivanja ukupnih rezultata izbora.

Autor: agencije

  • goxns

    22.04.2016 17:15
    ajmo svi u glas
    dosta je bilo!!!
  • Glasač

    22.04.2016 13:14
    Dokle više?
    Kakva predizborna tišina, to nigde nema nego u Narodnoj Demokratskoj Republici Srbiji!
    Kada će da ukinu ovu budalaštinu?
    Jeste tišina, ali samo za opoziciju. Vlast će da se reklamira na svim kanalima, eno, platili su i ubogom Šrederu da dođe da podrži Velikog Brata.
    Mogli su da plate u Stingu i Eltonu Džonu da im svira na otvaranju neke rupe gde su sipali beton, rado će i oni doći za 50000 evra, naravno, plaćenih našim novcem, iz budžeta.

    Dosta je bilo!
  • Neka

    22.04.2016 12:55
    Samo neka se pojavljuju, znamo kako cemo ih nagraditi za prethodni period koji su proveli na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.