Tanjug od "gašenja" dobio 41 milion iz budžeta

Tanjug, koji je ugašen 31. oktobra, u proteklih šest meseci dobio je skoro 40 miliona dinara budžetskih sredstava.

Koalicija za nadzor javnih finansija navodi da i pored toga što je utvrđeno da je Tanjug prestao sa radom 31. oktobra 2015. godine, ova "fantomska agencija i dalje radi i pritom ostvaruje značajne prihode od strane budžetskih korisnika".

Prema podacima koje je, na zahtev Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, dostavila Uprava za trezor, Tanjug je "po prestanku rada", u periodu od 1. novembra 2015. do 15. marta 2016. godine, "od strane korisnika javnih sredstava ostavrio prihode u ukupnom iznosu od 41.898.196 dinara".

Koalicija je navela i da nadležni još nisu odgovorili kada će Agenciji za privredne registre biti podneta prijava za brisanje Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, koliko je trenutno zaposlenih, da li im se isplaćuju zarade i doprinosi i koliko će građane Srbije koštati gašenje Tanjuga.

Koalicija napominje da Vlada i premijer Aleksandar Vučić duguju odgovor na ključno pitanje "kome je potrebno da se ugašeni Tanjug održava na aparatima" i konstatuje da se "ova morbidna operacija" izvodi o trošku građana.

  • StudenatJoe

    13.05.2016 16:17
    @Sanja
    Ako je taj Dobrasinovic to i uradio, za to neka i odgovara. To ne znaci da nije u pravu. Idu mi na zivce ljudi poput Vas, koji nemaju odgovor na postavljeno pitanje, nego napadaju onoga sto je pitanje postavio. Diskredituj onoga ko optuzuje, najbolja odbrana...
  • Burga

    13.05.2016 16:08
    @Sanja
    To još uvek nije nešto što bi osporavalo činjenicu da "ugašena" firma dobija naše pare
  • Sanja

    13.05.2016 13:10
    odgovor
    Taj Dobrasinovic iz Toplickog centra se mnogo pravi pametan. Neka on odgovori kako je pokrao pare USAIDA i otvorio turisticku organizaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija