Odbili da porode trudnicu sa mrtvom bebom u stomaku?

Lekari bolnice u Pirotu odbili su da porode Anitu Videnov iz Majdanpeka, iako su utvrdili da joj je u devetom mesecu trudnoće beba umrla u stomaku.

Umesto toga, lekari pirotske Opšte bolnice su ženu poslali da privatnim automobilom u takvom stanju putuje više od 180 kilometara do Majdanpeka.

Anita (25), inače majka dvoje dece, tvrdi da je bebu izgubila nakon stresa koji je doživela kada joj je policija upala u kuću i uhapsila njenog supruga po poternici od pre nekoliko godina. Ona kaže da je nekoliko sati posle hapšenja osetila da ima probleme i pozvala Hitnu pomoć Doma zdravlja u Dimitrovgradu.

"Osetila sam da se beba neko vreme ne pomera. Kada sam pozvala hitnu pomoć, rekli su mi da nemaju vozilo da pošalju po mene. Bila sam u selu Lukavica kod mojih roditelja, bila je noć i nisam imala čime da odem u bolnicu. Sutradan sam otišla, a iz Dimitrovgrada su me uputili u Pirot", priča Anita za "Blic".

Nakon pregleda i utvrđenog stanja trudnice, ginekolog dr Zorica Pavlović Mladenović odlučila je da pacijentkinju privatnim automobilom uputi u Majdanpek jer je Anita tamo vodila trudnoću.

"Doktorka me je pregledala i rekla mi je da mi je beba umrla. Mislila sam da će me odmah i poroditi, ali mi je rekla da moram da idem u Majdanpek jer je komplikovano da se porodim u Pirotu. Pokušavala je da mi objasni da je potrebna velika papirologija i mnogo stvari zbog kojih ona ne može da me porodi", priča Anita.

Pregled u pirotskoj bolnici obavljen je skoro 20 sati nakon što je Anita prvi put zatražila pomoć, a u Majdanpek ju je odvezao svekar. Tamo je stigla nakon višečasovne vožnje bez medicinske pratnje.

"Blic" je kontaktirao i sa Opštom bolnicom u Pirotu, iz koje je dobio dopis kojim potvrđuju da je Anita sa mrtvom bebom u stomaku poslata u Majdanpek. Međutim, u dopisu koji su između ostalih potpisali dr Zorica Pavlović Mladenović i direktor dr Goran Petrović navedeno je da je Anita sama tražila da ide u Majdanpek.

Više o ovom slučaju možete pročitati OVDE.

  • nss

    22.05.2016 07:53
    nss
    prvo se zahvali muzu sa poternice sto si dozivela stres,drugo kako se to oseti da se beba ne pomera...pa nijedna beba na svetu se ne pomera u stomaku 24 casa,a trece zdravstvo nam je upravo takvo kakva nam je i vlast,birali smo i sada tisina,narocito dole u srbiji na jednog lekara po 1800 pacijenata a oprema predratna
  • Sonja

    22.05.2016 05:46
    Nepoštovanje bebe
    Nažalost na svojoj koži sam osetila sa koliko zlobe se ponašaju prema trudnicama,aj razumem ja da im smeta žena,ali šta im smeta nevino dete u stomaku...i sama sam izgubila bebu u 5.mesecu trudnoće dok sam radila u radnji i doživela stres od poremećene žene koja me je vređala da sam siromašna...tužno je to što danas su svi opsednuti nekum izopačenim vrednostima,a nikome nije drago da se raduje bebama,deci,a oni su nam nešto najleše i najradosnije na ovom svetu,punom zlobe i gadosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.