Maja Gojković ponovo predsednica Skupštine Srbije

Funkcionerka SNS Maja Gojković ponovo je izabrana za predsednicu Skupštine Srbije.

Gojkovićeva je izabrana sa 159 glasova za, protiv je bilo 73 poslanika, a jedan je bio uzdržan. Glasala su 233 poslanika.

Za njen izbor glasali su poslanici Spske napredne stranke, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Pokreta socijalista, Saveza vojvođanskih Mađara, Partije za demokratsko delovanje, ali i poslanici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Protiv su bili poslanici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, pokreta Dosta je bilo, Liberalno demokratske partije, Socijaldemokratske stranke, Dveri, Srpske radikalne stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Novoizabrana predsednica Maja Gojković obećala je da će biti jednaka prema svima.

"Biću predsednik jednak prema svakome, ali neću imati razumevanja da se od ovog parlamenta napravi nešto drugo osim onoga što piše u Ustavu i našim pozitivnim propisima. Sliku parlamenta ne stvara jedan čovek, sliku parlamenta stvaramo svi zajedno, obraćanjem i ponašanjem, a svakim glasanjem za ili protiv odredjujemo sudbinu gradjana ove zemlje", kazala je Gojkovićeva.

Ona se zavalila svim poslanicima koji su podržali njenu kandidaturu za tu funkciju i onima koji su za nju glasali, ali i onima koji su je argumentovano krtikovali.

  • Tik

    07.06.2016 17:21
    Sta reci, a ne zaplakati...
  • Ivan Grozni

    07.06.2016 15:39
    Naša Maja, Radikal bez...
    Bravo za malu namigušu :)
  • Koriolan

    07.06.2016 13:25
    Pripejd Maja
    Koliko li je ova gospođa donela miraza u novu stranku, kad i pored punog kofera brljotina i novih gafova, ona i dalje uživa veliko poverenje prvog sina našeg naroda i narodnosti!? Molim Radio 021 da otvori temu "Oca" i "Majke" nacije, čini mi se da tu nisu čista posla. Malo, malo, pa novi ćale, pa nova keva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija