Palma: Porodica Miloševića da tuži Hag zbog ubistva

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma smatra da bi advokati pokojnog predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića trebalo da tuže Haški sud za njegovu smrt.
"Po pravilima Haškog tribunala, ako je osumnjičeni za ratni zločin dobio oslobađajuću presudu, nema pravo da tuži taj sud, ali ovde se radi o ubistvu Miloševića koji je u Hag odveden zdrav, a  vraćen u mrtvačkom kovčegu, kao i mnogi drugi Srbi koji su skončali u Haškom kazamatu pod sumnjivim okolnostima", naveo je Marković u pisanoj izjavi.
 
Prema rečima Markovića, "oslobađajuća presuda Miloševiću" traži odgovore na pitanja zašto su uvedene sankcije SRJ, zašto je bombardovana SRJ, zašto Srbija toliko čeka za ulazak u EU i ima kriterijume kakve ni jedna zemlja do sada nije imala.
 
Marković smatra i da je Haški tribunal napravljen za Srbe i da bi se sudilo samo Srbima, dok su, kako kaže, ratni zločinci poput Ante Gotovine, Ramuša Haradinaja ili Nasera Orića oslobođeni.
 
Prema tumačenju medija, u presudi nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžicu navodi se da nije bilo dovoljno dokaza da je Milošević bio saglasan sa stvaranjem etnički čiste teritorije i da nije kriv za ratne zločine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.