Održana "Porodična šetnja" Dveri

Porodična šetnja u cilju promovisanja porodičnih vrednosti i brige o deci, koju je organizovao Pokret Dveri, završena je danas ispred zgrade Vlade Srbije.

Okupljene su, na simboličan način, predvodila deca na trotinetima, biciklama i u dečijim kolicima, kako bi se i time ukazalo na neophodnost jačanja porodičnih vrednosti.

Okupljeni su nosili zastave i balone sa natpisima "Dveri" kao i državne zastave, a među njima su bili i predstavnici Svetskog kongresa porodica, iz više zemalja, koji je prethodno održan u Beogradu.

Na tom kongresu, u organizaciji Pokreta Dveri, usvojena je Beogradska deklaracija, u kojoj se naglašava da porodica i porodične vrednosti, a ne promocija homoseksualizma, moraju da budu pod zaštitom države i društva.

Tu deklaraciju, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ostavio je na ulaznim vratima zgrade Vlade u kojoj, kako je rekao novinarima nije bilo nikoga da je primi. "To što nema nikoga je dokaz da Vlada Srbije ne radi svakoga dana", rekao je Obradović koji je prethodno pročitao deklaraciju u kojoj se navodi da je porodica najstarija društvena institucija i da ne može biti redefinisana.

On je naveo i da je prioritetan problem sa kojim se društvo u Srbiji suočava to što Srbija "gubi skoro 40.000 stanovnika godišnje".

U deklaraciji je navedeno i da su apsolutno neprihvatljive odredbe budućeg Građanskog zakonika Srbije kojim će biti omogućena legalizacija eutanazije, surogat materinstva i legalizacija istopolnih brakova. Navedeno je i da "osobe drugačije seksualne orijentacije moraju imati sva prava kao i svi ostali gradjani ali da nikada ne mogu imati posebna prava sa osnovu seksulane orijentacije".

Učesnike porodične šetnje pratila je policija, čiji pripadnici su obezebdjivali i zgradu Vlade, a skup je protekao bez incidenta.

  • Nemanja

    20.09.2016 11:58
    Parada za promociju abortusa.
  • veterinar bez leka

    18.09.2016 08:22
    na zalost
    bosko obradovic, razveden....
  • V

    18.09.2016 07:23
    sramota
    jesu i oni morali da nose narukvice - obeležja i belege kako bi šetali i je li bilo više policajaca nego učesnika? Koja zloupotreba dece (neka od njih će kad odrastu možda imati drugačije mišljenje)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.