Rusi nam vratili 13 tona zaraženih jabuka

Orlovski ogranak Rošeljhoznadzora saopštio je da su tri partije jabuka iz Srbije stigle na privremeno skladištenje 26. septembra.

"Specijalisti su izvršili ekspertizu robe i pronašli opasnu štetočinu kalifornijsku gusenicu u živom stanju", navodi se u saopštenju koje prenose lokalni mediji.

Navodi se da ta štetočina nanosi ogromnu štetu rastinju, da je sposobna da ošteti žbunje, drveće i voćke koji rastu u Orlovskoj oblasti. Dodaje se da pri većoj zaraženosti biljke mogu da uvenu. U saopštenju se ne navodi šta je urađeno sa zaraženim jabukama.

U julu je iz skladišta u Orlovskoj oblasti vraćeno tri tone zaraženih breskvi iz Srbije. 

  • Y

    28.09.2016 21:50
    @Rusi
    To "braća Rusi" zvuči ironično. Treba li da "braća" Rusi prihvataju zaraženu hranu koju im šalju "braća" Srbi, da bi se dokazalo koliko smo braća? Ti treba da pojedeš mvoje g...o da bi dokazao kako si mi brat? RF ima ozbiljnu kontrolu kvaliteta namirnica. A što "braća Srbi" nemaju ni jednu laboratoriju za kontrolu kvaliteta namirnica u funkciji, pa se ovde "krkaju" pesticidi, herbicidi, teški metali, trulo meso i sl., za to nam nisu krivi "braća Rusi".
  • Terješkova

    28.09.2016 20:47
    Znam da postoji kalifornijska štitasta vaš a kalifornijska gusenica... Hm, zna li neko šta nastaje iz te gusenice? Ko zna šta su Braća Rusi našli i u čijim jabukama?

  • Nella

    28.09.2016 19:26
    Naći će se kupac
    Ovde će to otići u bolnice i vrtiće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.