Šerbedžija: Svi ti ratnici, nazovi heroji u Hagu su kriminalci

"Svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije su zamrzeli braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, nazovi heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci", poručio je Rade Šerbedžija na Sajmu knjiga u Beogradu.

On je u intervjuu za Tanjug istakao da su narodi na ovim prostorima, ostali zaostali, čim su mogli da se krvavo pobiju krajem 20. veka. Prema njegovim rečima, kriminalci su iskoristili nepravdu koja je učinjena nesrećnim ljudima da proizvedu slepu mržnju među jugoslovenskim narodima.

"Bitange eto šta su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije mogla da se spasi divna Jugoslavija. Nije važno ko je viise stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli da dozvolimo da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemiraska katastrofa. Nismo mogli da se civilizacijski nosimo sa istorijskim trenutkom", kazao je Šerbedžija.

  • G

    30.10.2016 12:44
    Hag je presudio da lica koja su svojeručno komandovala vojnim napadom na zaštićenu zonu UN, ubistvo nekoliko hiljada i proterivanje 250 000 hrvatskih građana srpske nacionalnosti nisu krivi. Većina koja je završila u Hagu jesu kriminalci, problem je samo što su pojedini kriminalci koji su završili u Hagu oslobođeni svake krivice, što pojedinci koriste kao argument da svale kompletnu krivicu na srpski narod u sklopu ideje koju treba dokazati da je srpski narod samog sebe proterivao, samom sebi spaljivao kuće i imanja, same sebe brisao iz spiska državljana, same sebe klao i vadio organe.
  • cv

    30.10.2016 09:43
    slazem se potpuno. Rade, ovo je trebao neko da kaze.
  • sakisa

    30.10.2016 09:34
    Kriminalci,bitange i još gore
    Legendo,svaka ti je ko careva,ali,nažalost,malo nas je koji to shvatamo,kako sada tako i onda.Jedno pitanje,posle novogodišnjeg koncerta u BG,hoće li biti u NS,kao i obično što je bivalo,mada si prošle godine omanuo,nemoj ove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.