Radulović se kandiduje za gradonačelnika Beograda

Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović najavio je kandidaturu za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima.
Radulović je u obraćanju na štandu pokreta kod Kalenić pijace rekao da DJB traži ponovne izbore u toj opštini jer je, kako navodi, došlo do prekrajanja izborne volje građana.
 
On je rekao da se približavaju izbori za skupštinu grada Beograda, koji će, po njegovoj proceni, biti održani u isto vreme kada i predsednički i dodao da očekuje pobedu u glavnom gradu i promene.
 
Radulović kaže da su predstavnici DJB danas razgovarali sa građanima Vračara, kako bi obezbedili podršku za zahtev Pokreta za ponavljanje izbora u toj opštini. Tokom razgovora Radulovića i aktivista njegovog Pokreta sa građanima i prodavcima na pijaci, pojavio se predstavnik Grupe građana "Dosta je bilo" Branko Klanšček.
 
On je glasno negodovao zbog toga što su ga, kako je rekao, pristalice Radulovića odgurivale kako bi ga udaljile sa tog mesta.
 
Klanšček je u ime Grupe građana "Dosta je bilo" na Vračaru u više navrata javno istupao sa zahtevom za ostavku Radulovića zbog "autokratije, nepotizma i poreskog duga u SAD", koji Radulović osporava, i zahtevom da odboru Pokreta na ovoj beogradskoj opštini vrati sedam mandata koliko su osvojili na izborima.
 
Pored Kalenić pijace postavljeni su partijski štandovi DJB, Demokratske stranke, Nove stranke, Socijaldemokratske stranke i Srpske napredne stranke.
 
SNS na Vračaru prikuplja potpise građana u znak podrške aktuelnoj opštinskoj vlasti, a ovaj potez opozicionih partija ocenila je kao "putujući cirkus".
 
"Koalicija DS-SDS-Nova stranka-DJB" nastavlja da obmanjuje građane Vračara", navode u SNS i dodaju da je predsednik DJB Saša Radulović taj koji je građane opštine "obmanuo falsifikovanjem grupe građana sa kojom je izašao na lokalne izbore u aprilu ove godine, nasiljem ušao u Skupštinu Srbije, a prevarom u lokalni parlament".
 
"Jasno je da je Radulović hteo da napravi porodični biznis od opštine Vračar, imajući na umu da mu lista na Vračaru, od 15 kandidata, sadrži imena dva kuma, njihove žene, šurnjaju i oca generalne sekretarke pokreta", navodi se u saopštenju SNS.
 
Kako naprednjaci kažu, Raduloviću bi, umesto nastavka cirkusa na Vračaru, bilo bolje da kaže "koliko su on i njegova žena ukrali para od građana i stavili na račun svojih fantomskih firmi, ali i koliko su otpustili radnika zbog katastrofalnih privatizacija".
 
"Takođe, Radulović treba da odgovori koliko su njegov kum Aleksandar Stevanović i njegova žena izvukli para iz BIP-a. Ovim performansom cenzus koalicija okupljena oko DS-a, nastavlja borbu za vlastiti interes, a građani su upravo to kaznili na izborima", zaključili su u  SNS.
  • djosa

    14.11.2016 12:44
    ovog bi terbalo najpre kandidovati za zatvor!
  • NS

    13.11.2016 16:47
    Jedini perspektivni opozicionar.
  • Dule

    13.11.2016 16:09
    Rodjen u Bihacu, studirao u Sarajevu, karijeru gradio u Nemackoj,Kanadi i SAD, i doselio se pre deset godina u Bg i odlucio da se kandiduje za gradonacelnika. Meni ovo jako glupo, iskreno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija