Uskoro formiranje Demografskog saveta

Ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović najavila je danas da će uskoro biti formiran Demografski savet čiji će zadatak biti da definiše efikasnije mere za podsticanje rađanja.
Ona je za RTS rekla da će na čelu tog tela biti premijer Srbije Aleksandar Vučić, a činiće ga ministri i brojni stručnjaci, među kojima članovi Srpske akademije nauka, kao i predstavnici nevladinog sektora. U Demografskom savetu biće ministri zdravlja, socijalne politike, obrazovanja, državne uprave i lokalne samouprave.
 
"Nije reč samo o ekonomskom podsticaju, već i o merama koje treba da rasterete pre svega majke koje idu na posao, a očekuju ih i obaveze kod kuće, obaveze prema porodici", kazala je Đukić Dejanović i podsetila da Srbija svake godine izgubi populaciju jednog manjeg grada.
 
Ministarka je istakla da je posebno važno doneti mere na lokalnom nivou, pre svega kada je reč o pojedinim opštinama u kojima gotovo da i nema rađanja, a kao primer je navela Gadžin Han.
 
Podsetimo, jedna od mera kojom bi se podstakao natalitet u Srbiji je i pomoć za treće dete. O tome kako je ovo još jedno obećanje koje godinama političari koriste zarad samopromocije, a u praksi se nije otišlo dalje od ideje, možete pročitati OVDE.
  • Tužna

    14.11.2016 21:12
    Razlog
    Mnogo više nas je*u ovi iz vlasti nego partneri!
  • Paki

    14.11.2016 10:21
    Popravite vi materijalni položaj pa će se situacija popraviti, a vašom demagogijom nema popravka situacije. Vašom pričom se ne hrane dečja usta.
  • Deja vu

    14.11.2016 10:18
    1939-1945
    Lebensborn
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lebensborn

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija