Učenik koji je udario profesorku upisan u drugu školu

Učenik koji je prošle nedelje udario profesorku u Mladenovcu upisan je u Mašinsku školu "Kosmaj" u Sopotu.
- Incident u Tehničkoj školi u Mladenovcu dogodio se u ponedeljak, a V.P. je sa roditeljima u četvrtak došao u našu školu sa zahtevom da pohađa našu ustanovu. Mi smo najbliža obrazovna ustanova sa tim profilom i razumljivo je zašto su roditelji prvo kod nas došli. Znajući šta se dogodilo, sa detetom sam prvo ja razgovarao. Zatim je i tim za borbu protiv nasilja, na čelu sa našim pedagogom, obavio sa njim razgovor - navodi Živorad Oketić, direktor Mašinske škole "Kosmaj".
 
Kaže da su se složili da "dete ne može da ostane na ulici", bez škole, te da su zato odlučili da ga prime i da mu je detaljno predočeno šta će se desiti ako se slična situacija ponovi. Direktor priznaje i da je bilo negodovanja nastavnika zato što ne znaju kako će uticati na ostale đake, da li će moći da izađu na kraj s njim, kao i zbog reputacije škole.
 
- Razgovarali smo i sa svim đacima u njegovom novom odeljenju. Rekli smo deci da ne smeju da ga slušaju, nasedaju na njegove provokacije. Zadužili smo i školskog policajca da ih češće proverava. On je tu tek četiri dana i period prilagođavanja traje - priča Oketić za Novosti.
 
Podsećamo, V.P. (16) je prošlog ponedeljka ošamario profesorku u Tehničkoj školi u Mladenovcu. Incident se dogodio dan nakon što se nastavnica požalila dečakovoj majci na njegovo ponašanje, a sledećeg dana ispisan je iz ove škole.
  • teror

    16.12.2016 00:58
    " .. da "dete ne može da ostane na ulici", ..."

    Dete ? Mislite na huligana sto udara ljude ?
  • Biba

    15.12.2016 21:48
    Ljubi ga majka
    Kakva druga sansa takav se rodio takav ce i ostati roditelji svaka cast na vaspitanju u popravni dom da ga tamo isamaraju a mamici i tatici debela novcana kaznap
  • Milan

    15.12.2016 20:52
    Nije tako jednostavno...
    I meni je prvi impuls bio da nasilnika treba izopštiti iz društva, ali kako za šamar ne može da dobije 40 godina robije, ipak je bolje dati mu drugu šansu. Uz nadzor i rad i sa njim i sa roditeljima ima neku šansu da ipak postane čovek, ako ga izbacimo na ulicu može postati samo još gori. Ali bitno je da se radi, a ne da se posle 2-3 nedelje na sve zaboravi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija