Čanak: Pohapsite neonaciste ili ćemo mi da ih se rešimo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je od državnih organa da pohapsi neonaciste zbog incidenta na sinoćnoj tribini na Filozofskom fakultetu u Beogradu, dok je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio da Srbija ne podržava fašizam.
"Ili će pravna država reagovati i pohapsiti neonacistički ološ ili ćemo morati sami da ih se rešavamo. A onda jako neće valjati", napisao je Čanak na svom Tviter profilu. 
 
Ministar Nebojša Stefanović osudio je incident na Filozofskom fakultetu te dodao da će policija detaljno ispitati da li je tokom incidenta bilo fašističkih pozdrava i pokliča.
 
"Ukoliko se ispostavi da jeste, biće preduzete najoštrije zakonske mere. Srbije nije, i neće biti, zemlja koja podržava fašizam, već neko ko ga progoni u skladu sa svojom slobodarskom tradicijom", poručio je on.
 
Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović podsetio je da su neonacisti pripadnici zabranjene grupe Nacionalni srpski front i dodao da je još 21. decembra 2005. godine Skupština Vojvodine zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da istraži delovanje ekstremističkih grupa, ali je ocenio da je reakcija države "i tada i mnogo puta kasnije izostala".
 
"Goran Davidović 'Firer' godinama izbegava suđenja i širi ideologiju mržnje. Zastave Obraza i Nacionalnog srpskog fronta redovne su na čestim skupovima u Beogradu, na kojima se širi verska i nacionalna mržnja i narušava ustavni poredak države. Šta još treba da se dogodi da bi država strogo kaznila ove ekstremiste? LSV zahteva hitno identifikovanje i najoštrije kažnjavanje neonacista", naveo je Jovanović. 
 
Podsetimo, sinoć je došlo do sukoba grupe mladih ljudi na promociji knjige "Istorija Republike Srpske" na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Iako su mediji prvobitno objavili da su tribinu prekinuli neonacisti koji su napali prisutne, "Novosti" prenose izjavu učesnika tribine istoričara Čedomira Antića koji je poručio da su tribinu prekinuli anarhisti, jer su želeli da ceo događaj predstave kao fašistički. 
  • Lana

    18.12.2016 02:41
    Iskreno
    S...re Čanak, jer vrlo dobro zna da nije bilo nikakvih neonacista, već samo njegovih 20 našminkanih anarhista, koji su najureni sa fakulteta.
    Treba te likove i likuše osuditi na po 20 godina robije i smiriće se i LSV i svaka budala kojoj padne na pamet da širi autošovinizam po Republici Srbiji.
  • Nindza Kornjacleone

    18.12.2016 02:26
    Bili u pritvoru koju nedelju. Imas i snimke na jutjubu kako su ih hapsili po gajbama. Da ne ulazim dalje u pricu koliko sta je trebalo. Imas gugl, pa vidi. Bila bas frka kada su ih hapsili tada. Svuda u medijima. Jedino ako si prespavao 10ak dana tada.
    Za normalnog coveka je konsekvenca hapsenje.
  • ime*

    17.12.2016 23:06
    Ej, gari, ja ne znam zašto sam glasao za tebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija